VEČERA U DEVET SLIJEDOVA

JESENSKE DELICIJE VRHUNSKIH CHEFOVA U ŠIŠANU: Dule Černjul i Alen Jančić u Velaneri pripremaju pravu gastroenološku avanturu

Večera će biti ponuđena u devet sljedova u kojima će se naći tuna s lješnjacima, terine crne slavonske svinje, trilja, palenta i bujon od istarskog pršuta, juhe, file i još mnoštvo delicija s pripadajućim vinima te dva deserta

| Autor: Ružica KORACA
Delicije na tanjuru / Chef Alen Jančić: U četvrtak, petak i subotu kuham s Duletom, našim vrhunskim chefom koji me puno toga naučio

Delicije na tanjuru / Chef Alen Jančić: U četvrtak, petak i subotu kuham s Duletom, našim vrhunskim chefom koji me puno toga naučio


Dva vrhunska chefa Dule Černul i Alen Jančić pripremili su tjedan jesenskih delicija povezanih s Martinjem. Sve je u znaku sinergije hrane i mladoga vina.

Večera će biti ponuđena u devet sljedova u kojima će se naći tuna s lješnjacima, terine crne slavonske svinje, trilja, palenta i bujon od istarskog pršuta, juhe, file i još mnoštvo delicija s pripadajućim vinima i dva deserta.

Alen Jančić je riječki chef koji rijetko boravi u Hrvatskoj, a kada dođe Černjulov restoran Velanera u Šišanu mu je nezaobilazna adresa. Ovdje ga gosti vole, a on voli prezentirati svoje delicije koje je nedavno pripremao i za poznatog glumca, Gérarda Depardieua na njegovoj jahti.

- Moj posao je takav da kada se pročuje za kvalitetu chefa, onda te svi traže. Imao sam prilike kuhati i za kraljevsku obitelj iz Abu Dhabija, princa iz Saudijske Arabije, a za mjesec dana idem za Saudijsku Arabiju i pratit ću tog istog princa od Londona, Dubaija do Saudijske Arabije. Ipak, u četvrtak, petak i subotu kuham s Duletom, našim vrhunskim chefom koji me puno toga naučio, kazao nam je Jančić.

Svaki slijed će pratiti pripadajuće vino jer ako je Istra po nečemu poznata to je sljubljivanje vrhunske kuhinje s vrhunskim vinima. Svoje mjesto možete rezervirati još danas, a predivan ambijent i ukusna hrana sigurno vas neće razočarati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter