PIŠE LARISA RADIN

GASTRO KUTAK: Božićna priča Pegy Porschen

| Autor: Larisa RADIN

O Peggy Porschen pisala sam prije dva ljeta zadivljena vještinama visokog rafiniranog slastičarstva. Ne mogu odoljeti a da ponovo ne posvetim ove retke hrabroj i profinjenoj curi čije se torte i kolači danas bezuvjetno i globalno naručuju brzom kurirskom službom.

Upoznala nas je Stefanie Hering, draga prijateljica, vlasnica istoimene elitne berlinske manufakture porculana. Od tada sam uhvatila hrabru životnu i poslovnu smjernicu koje su odabrale ove dvije osebujne žene, jer kvalitetne i drugačije stvari uvijek pronađu svoga kupca ili obrnuto.

Dok Steffi peče porculan na 1.400 stupnjeva s bezvremenskim rokom trajanja Peggy je utoliko u nezavidnijoj poziciji, jer peče kolače koje valja prodati sada i odmah. No, Peggy se ne žali, revno peče, slaže, dekorira i prodaje - globalno.

Ukratko ću podsjetiti na priču o stjuardesi iz malog njemačkog gradića koja je odlučila prekinuti karijeru iznad oblaka, preseliti se u veliku evropsku metropolu i posvetiti životni poziv slatkišima iz snova. Iz londonskog kvarta Belgravia krenula je hrabro u pohod prvobitno proizvodeći torte i slastice za vjenčanja i rođendane, u međuvremenu je osnovala školu slastičarstva dok nije postala institucija ranga najviše patisserie. Peggy je jednostavno vrlo brzo pokazala i dokazala da je de facto cura sa vizijom i misijom.

Početkom ovog prosinca krenula je ozbiljna adventska prodaja kolačića i keksa, zatim kategorija malih svečanih prigodnih tortica a osim finih božićnih torti može se naručiti i otmjeni slatki paket od božićnog kolača, suhih keksića, knjige recepata, mješavinu odabranog čaja i butelja rafiniranog Laurent Perrier Champagne Rose.

No, Peggy je godinama u izravnom kontaktu s prohtjevnom klijentelom te zahvaljujući svom iskustvu shvatila da je branding i cobranding ključna formula za opstanak. Pretvorila je svoju formulu u uspješnu poslovnu poveznicu sa Steffi Hering i Nijemcima sa sjevera, Robbe & Berking manufakturom srebrnog asesoara. Tanjurići, platoi i male pincete, za mignone, palete za kolače, etažere od porculana i srebra, sve su to predmeti koji revno prate i podižu vrijednost pekarskog   patisserie majstorstva Porschen.

Kod Peggy nema kompromisa, samosvjesno po starom dobrom njemačkom pravilu “wie es sich gehört“ (kako spada) bezuvjetno je odabrala i svrstala se u rang i odabrala svoje mjesto pod suncem s najboljima. Prodaja i potražnja su dokaz da ta cura jako dobro zna što čini.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini