NA HIDROBAZI OTVOREN FOOD TRUCK FESTIVAL

Zvijezda ovogodišnjeg festivala je Maja Šabić, pobjednica MasterChefa. Otkrila nam je i nekoliko jela koja obavezno treba probati

| Autor: Ian Tataj


Pulska Hidrobaza i ove godine je sjedište Food Truck Festivala, te će zasigurno sljedećih otprilike mjesec dana, do 27. kolovoza, između 11 i ponoći (vikendom i do jedan ujutro) postati gastro destinacijom za ljubitelje "street food" prehrane. Ulaz je besplatan.

Dok se danas, prvog dana, već od popodnevnih sati, moglo posjetiti festival, svečano otvorenje je započelo u 20 sati uz koncert Guns & Roses Tribute Banda, a za nastavak večeri zadužen je DJ Zlajo. Popodnevno nevrijeme zasigurno je mnoge namjernike odvratilo od posjeta za otvorenje.

Na velikoj zaravni ponad plaže, pod sjenom borova, smjestio se tabor festivala sa nizom posebnih kutaka: svaki od pet food truck-ova ima svoj poseban aranžman i vizualni stil, postoji dječji kutak sa sadržajem za najmlađe posjetitelje, "chill corner", bina s koje će brojni izvođači zabavljati publiku tijekom festivala, i naravno, još mnogo zanimljivih osjetilnih detalja.

Food Truck Festival je dio programa "Ljeto na Hidrobazi". Od organizatora saznajemo da su bili više nego zadovoljni sa prošlogodišnjom posjećenošću od oko 45.000 ljudi.

"Imamo odličnu suradnju s Gradom i TZ-om i drago nam je oživjeti ovo područje koje nije u prvom planu. Ove godine smo upotpunili priču", kazao je Vedran Babić iz organizacije. Također se osvrnuo na poznata lica festivala. Naime, prošle je godine kulinarska zvijezda festivala bio chef Mate Janković (MasterChef Hrvatska, Kuhan i pečen). Ove godine se festivalu u ulozi "headlinera" pridružila Puljanka Maja Šabić, pobjednica prošlogodišnjeg MasterChefa. Ona vodi svoj food truck "XOXO", gdje priprema "street food" s istarskim pečatom.

"Veliko mi je zadovoljstvo biti domaćin u svome gradu! Prošle godine nisam stigla doći jer sam bila na MasterChefu", kazala je Maja. A pitali smo ju i koja je razlika u kuhanju za a-la-carte restoran u odnosu na nešto ovako.

"Nemaš prostora za svoj touch, ali imaš pri pripremi menija. U tom smislu možeš iskočiti iz mase. U a-la-carte restoranu je zapravo puno teže. Lakše je napraviti 100 istih hamburgera, nego 10 potpuno različitih jela. Izdvojila bih Pepper Jack burger s junetinom u romesco umaku i pečenom paprikom te Blue & Chutney burger s chutneyem od kruške i karameliziranog luka, gorgonzolom i umakom od senfa i meda".

Ostale su ekipe i truckovi povratnici od lani; Capra kombinira tradicionalne istarske namirnice s američkim burgerom, pa se tako dobiva, primerice, njihov Tartufo Burger, ili njihov glavni specijalitet, Capra Burger - burger od svinjetine s kozjim sirom i radićem, ili pak burger Vero Istriano.

Meat & Eat food truck nudi široku paletu klasičnih i specijalnih hamburgera, mahom iz američke kuhinje. Tako se tamo može naići na "cheese steak" ili na Smokey the King tip burgera.

Di Mare nudi palačinke i vafele s raznim okusima i time su jedini truck sa desertima. "Očekujemo da festival bude jednako uspješan kao i lani. U ponudu smo ubacili kombinacije sladoleda, kojeg će se ove godine moći nadopuniti s Raffaellom, Oreom i M&Ms bombonima", navodi Ivor Poljak, voditelj Di Mare Desserts.

Voditelj food trucka Picnic iz Zadra, Ivan Karačić, stigao je popričati s nama: "Imali smo puno upita o tome da se vratimo, i što ćeš... Morali smo doći! Imali smo upite i za druga mjesta, ali mi smo došli u Pulu". Njihov je najpoznatiji burger takozvani "Blackie", ali ove godine pripremaju i burger s kozicama – mediteranski burger. Također, imaju izdvojeni šank s koktelima s tropskim motivima.

"Mi volimo ljubav", kaže Ivan. "Imamo ljubavni koktel – "Kiss From a Rose". U koktelu dobijete poljubac od ružine latice".

Po ponudi hrane i pića izgleda da svatko može pronaći nešto zanimljivo; odrasli i djeca. Ali osim toga, postoji i bogat program: svaki vikend će Zemlja Zabave iz Pule voditi dječji kutak; također, svaki vikend će se održati kulinarski show u "Pentolu", gdje će se u ogromnoj tavi pripremati hrana za oko 300 ljudi – i svaki vikend tematska hrana. Sveukupno, kaže organizator, biti će 24 programa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom