KULINARSKI SPEKTAKL U HOTELU BRIONI

Pobjedu odnio najmlađi dobitnik Michelinove zvjezdice na svijetu. Ima znakovito prezime

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Lorenzo Cogo i predsjednik Uprave Arena Grupe Reli Slonim (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Lorenzo Cogo i predsjednik Uprave Arena Grupe Reli Slonim (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Najmlađi dobitnik Michelinove zvjezdice na svijetu, talijanski chef Lorenzo Cogo, pobjednik je ovogodišnjeg izdanja kulinarskog natjecanja koje je u sklopu Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star 2023 regate održano u Grand Hotelu Brioni u Puli. Od dvije strasti, motociklizma i kuhanja, mladi talijanski kuhar odabrao je profesionalno se baviti ovom drugom. Najbolji na svijetu, kazao je, može biti samo jedan, a u motocklizmu najveći od svih već je bio Valentino Rossi.

No, kako stara latinska izreka kaže "Nomen is omen" (ime je znak), a prezime Cogo na venecijanskom dijalektu znači "kuhar", prst sudbine je Lorenza uputio u smjeru u kojem će svojom vještinom i kreativnošću u kulinarskom svijetu vrlo brzo steći poštovanje i slavu kakvu je njegov idol imao na moto pisti.

Mladi chef rođen je 1986. godine, a svoju prvu zvjezdicu zaslužio je s 25 godina kao vlasnik restorana El Coq u Vicenzi. Danas dirigira kuhinjom u poznatom restoranu DAMA koji se nalazi u povijesnoj venecijanskoj četvrti Cannaregio. Na kulinarskom natjecanju u kojem je sudjelovalo još pet njegovih jednako uspješnih kolega iz Italije, Cogo je pripremio maštovitu morsku salatu od svježih pedoča, kaneštrela i mušula, uz dodatak melona i začinskih trava te temeljac od malih rakova mažineta.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum