POPULARNO GASTRO NATJECANJE

Puljanka Maja Šabić i dalje je uspješna u Masterchefu. Sada je među najboljih 11

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Maja Šabić (Foto Masterchef / Nova TV)

Maja Šabić (Foto Masterchef / Nova TV)


Puljanka Maja Šabić, koja se uspješno probija u tekućoj sezoni popularnog Mastechefa te je zasad ušla među najboljih 11 natjecatelja, istaknula se i u pripremi namirnica biljnog porijekla.

U epizodi koja je emitirana u četvrtak kandidati su se natjecali u izazovu kutije iznenađenja u kojoj su se nalazili riža, pir, ječam, slanutak, grašak, crni grah, pasirana rajčica, kvinoja, bučine sjemenke, mažuran, kurkuma, kajenski papar, tikvica, komorač, cikla, paprika babura, luk srebrenac, češnjak, limun.

Za 50 minuta morali su skuhati bezmesno jelo, i to tako da namirnice iskoriste što je više moguće, odnosno da otpad svedu na minimum. Maja Šabić se odlučila za pripremu tri žitarice sa salatom.

''Gledala sam spojiti različite okuse'', kazala je.

Kada je žiri probao sve tanjure, nije baš bio zadovoljan s onim što su dobili, a chef Stjepan Vukadin konstatirao je da ''baš i nije bio bajan dan''.

Žiri je izabrao tri jela koja su odskakala od ostalih, a među njima je bilo i ono Maje Šabić. Uz nju, najbolja jela od biljnih namirnica skuhali su mladi Riječanin Leo Jurešić i Marko Kolar.

Žiri je Maji ipak malo zamjerio neurednu radnu jedinicu i činjenicu da nije bila maksimalno ekonomična s namirnicama, pa nije dobila prednost za test kreativnosti u kojem će namirnice za ostale kandidate birati Marko.

U prethodnom gastro duelu Maja Šabić je bila dio pobjedničkog plavog tima, koji je pripremao tri jela za bajkere. Maja je bila u timu s Lukom Marinom, Tihomirom Krklecom, Lukom Piasevolijem i Mateom Alduku.

Morali su pripremiti tri puta po 25 porcija, odnosno ukupno 75 porcija jela u 120 minuta. Pravilo je bilo da među porcijama bude 25 mesnih jela s prilogom koji će se dobro sljubiti s bezalkoholnim pivom. Jela koja je pripremio Majin tim dobio je bolje ocjene žirija, a bajkeri su im dali čak duplo više bodova u odnosu na crveni tim.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter