PREPUNO KINO VALLI NA PREMIJERI FILMA

FOTO / Sjajna „La predstava“ zabavila i oduševila Puljane

| Autor: Mladen RADIĆ
Snimio Tedi Korodi

Snimio Tedi Korodi


Prepuno Kino Valli, s publikom koja se raširila i izvan gledalištta, aplauzima je u petak navečer dočekalo i ispratilo ekipu filma „La predstava“ koji je imao svoju pulsku premijeru.

Film je na veliko platno Kina Valli stigao iz produkcije Novog vodnjanskog filmskog vala – NVFV. Film je prikazan u Puli nakon što je u rujnu prošle godine prikazan u Fažani na snažnom Vodnjan Film Festivala u Fažana Film Festivalu.

La predstavaLa predstava

Nezavisnu filmsku produkciju potpisuju redatelji i scenaristi Teo Morosin i Eric Ušić, glazbu Marino Morosin, montažu Teo Morosin, dok je direktor fotografije Michele Bulešić. Uz glavne ulogu, koje igraju Marino Morosin i Vanda Velagić, glumačku ekipu čine Jordi Faris, Edi Smoljan, Oleg Morović, Eric Ušić, Bruna Nedoklan, Daria Morosin, Ivan Šaravanja, Emir Mulalić, Eric Derocchi, Sandra Vučetić, Tibor Marko Jakulić, Dean Faris, Luka Marković, Ljubica Brščić, Ervin Rihić, Diego Babić, Sanda Voloder, Mariana Krajcar, Monika Berečić, Almir Karaman, Ana Predan, Koviljka Ljuština, Luka Malvić, Teo Černi, Matijas Kozić, Teo Morosin, Etore Kocijančić (glas). Dio ekipe predstavio se i publici u kinu, odgovarajući na pitanja Zorana Angeleskog.

La predstavaLa predstava

Radnju je teško prepričati ali recimo da se događa u vrijeme Drugog svjetskog rata negdje u Istri i osim partizana uključuje glumce, glazbenike, likove iz „Gospodara prstenova“, vegane i jednog print majstora te hrabru kurirku i jednog duha. Otprilike. I sve to na engleskom i nešto malo istrovenetskog i još manje čakavskog s titlovima na hrvatskom.

Snimio Tedi KorodiSnimio Tedi Korodi

Snimio Tedi KorodiSnimio Tedi Korodi

Inteligento osmišljen i profesionalno realiziran, film je prirodno duhovit s brojnim referencama na neka aktualna zbivanja u Istri, no ne način da od toga radi prvoloptašku komediju. Sve je u tih 45 minuta negdje u zlatnoj sredini, napravljeno jako dobro i s osjećajem smisla, iako djeluje besmisleno, no treba vidjeti film jer je neke stvari teško, a ponekad i nepotrebno, prepričati.

La predstavaLa predstava

U ovom kolektivnom trudu kojeg su autori sami financirali možda nije zahvalno nekog isticati ali Michele Bulešić napravio je zbilja vrhunski posao s fotografijom i kamerom koji u kombinaciji s odličnom glazbom koju potpisuje Marino Morosin filmu daju posebnu uvjerljivost da čovjek pita je li ovo stvarno djelo amatera.

Snimio Tedi KorodiSnimio Tedi Korodi

Snimio Tedi KorodiSnimio Tedi Korodi

I to amatera koji u svojem nedostatku iskustva uspijevaju djelovati prirodnije od nekih kojima je film posao.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini