KRENIZDRAVO.HR

Šest blagotvornih prirodnih lijekova ZA ZDRAVLJE ŠTITNJAČE

| Autor: Krenizdravo.hr
(Photospin)

Najčešći simptomi poremećaja rada štitnjače su umor i oscilacije u težini, a česte su promjene i na koži, u raspoloženju, radu srca i menstrualnom ciklusu kod žena

 

Štitnjača ili žlijezda u obliku leptira osovina je metabolizma i energetska poluga vašeg organizma. Ona je poput temeljnog mehanizma u složenom stroju jer svaka stanica u tijelu ima receptore za hormone štitnjače: trijodtironin (T3) i tiroksin (T4).

Rad štitnjače može biti neuravnotežen u dva smjera: hipertireoza - ubrzani rad štitnjače ili prevelika proizvodnja hormona, ili hipotireoza - usporeni rad štitnjače, odnosno manjak hormona (češće).

Vrlo je važno slušati savjete svoga liječnika kada je u pitanju štitnjača, ali postoje načini da si sami olakšate probleme sa štitnjačom. Najčešće se preporučuje promjena prehrane i povećanje unosa joda, vitamina A, B3, B6 i C, cinka, selena, kalcija i omega-3 masnih kiselina.

Rad štitnjače se uz prikladnu medicinsku terapiju može kontrolirati i nekim prirodnim biljnim pripravcima. Prije nego ih počnete primjenjivati, obavezno se savjetujte s liječnikom ili nutricionistom. Jedan od takvih pripravaka je kombinacija oraha, meda i rakije - uopće ne zvuči loše, zar ne? Ostale ideje potražite u članku na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater