KRENIZDRAVO.HR

Najbolji trikovi za njegu kože i kose tijekom zime

| Autor: Krenizdravo.hr
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Nagle promjene temperature, hladan i suh zrak, zagrijane prostorije… Sve to i još mnogi drugi čimbenici doprinose isušivanju kože i kose pa ih je potrebno dodatno zaštititi i njegovati.

 

Tijekom zime, kosa je dodatno podložna isušivanju, stoga zahtijeva poseban tretman. Vjerojatno ste već primijetili kako kosa zimi sporije raste, češće se lomi, suha je i bez sjaja. To je posljedica suhog i hladnog zraka te drugih čimbenika koji doprinose isušivanju kose. Ipak, uz nekoliko jednostavnih savjeta, kosu je tijekom zime moguće održati zdravom, čvrstom i sjajnom.

Za početak, koristite odgovarajući šampon i regenerator koji će zaštititi vašu kosu od vanjskih utjecaja i temeljito ju nahraniti. Također, poželjno je jednom tjedno nanijeti prirodnu masku ili pakung za kosu.

Kosu perite najviše dva puta tjedno. Često pranje dodatno isušuje kosu, a uz to, ona će se nakon nekog vremena početi brzo mastiti. Ako je to već slučaj kod Vas, preporučujemo Vam da kosu perete jednom tjedno, a u međuvremenu koristite šampone za suho pranje kose. Nakon nekog vremena, kosa će se naviknuti na novi režim pranja te će biti dovoljno da ju perete jednom do dva puta tjedno.

Cijeli članak pronađite na Krenizdravo.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of