KRENIZDRAVO.HR

NAJBOLJI PRIRODNI DIURETICI - riješite se suvišne vode iz tijela na prirodan način

| Autor: Krenizdravo.hr
(Foto: Mare)

Istražili smo neke od najkorištenijih i najjačih prirodnih diuretika, tj. specifično biljnih pripravaka koji se najčešće konzumiraju u obliku čajeva.

Diuretici su lijekovi koji povećavaju izlučivanje vode iz tijela poticanjem mokrenja. Osim lijekova, od davnina su poznati mnogi prirodni pripravci koji imaju diuretički učinak.

Farmaceutski diuretički pripravci pomno su ispitani. Poznato je na koji način djeluju te koje su doze potrebne za postizanje željenog učinka. Prije uzimanja prirodnih diuretika posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom, osobito ako uzimate neke druge lijekove. Biljni diuretici kontraindicirani su u slučaju zatajenja bubrega ili dijabetesa.

Jedan od najpoznatijih biljaka s diuretskim djelovanjem je zlatnica. Zlatnica je diuretik s protuupalnim i spazmolitičkim učincima. Ona sadrži flavonoide kojima se pripisuje diuretički učinak. Pokazalo se da kod pokusnih štakora zlatnica može povećati izlučivanje mokraće za čak 57-88 %. Zlatnica se može unositi na dva načina – kao čaj ili kao biljni pripravak u obliku kapsula i sličnih biljnih pripravaka.

Koji su još najbolji prirodni diuretici i kako ih koristiti doznajte na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum