Uspjeh ustrajne medicinske sestre iz Pule 

KARMEN POLČIĆ U GODINI DANA SMRŠAVILA 17 KILOGRAMA: Otkriva nam što je bilo ključno u njenoj transformaciji

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Karmen Polčić (Milivoj MIJOŠEK)

Karmen Polčić (Milivoj MIJOŠEK)


Ovdje nije u pitanju samo izgled. Ova je promjena dobra i zbog zdravlja. Ali i u braku, jer muževi vole da su im žene uredne i lijepe, nemojmo se zavaravati! Ni ja sama ne mogu vjerovati koliko sam postigla i da sam uspjela pasti ispod 50 kilograma. Ne pamtim kada sam imala tu kilažu, kaže Karmen

Karmen Polčić, 37-godišnja Puljanka, u godinu dana smršavila je 17 kilograma. Već sama ta činjenica kod mnogih može pobuditi zavist i želju da probaju ići istim putem. No, koliko je to mukotrpan rad na sebi, zna samo Karmen, a koliko je tih 17 kilograma itekako puno govori i činjenica da je Karmen visoka tek 1,45 metara pa se svaki kilogram vidi daleko više nego kod visokih ljudi.

I nakon noćne nema labavo

- U jednom trenutku prijateljica Kristina Anžlovar odlučila je da je došlo vrijeme da krenemo nešto trenirati i upisala nas je u Body building klub Mornar kod trenerice Majde Vasić 20. svibnja 2019. godine. Utjecalo je na to više faktora: želja da budemo zdrave, da bolje izgledamo, da steknemo kondiciju… Moram napomenuti da nam je to bio prvi trening uopće, za obje. Inače smo nerazdvojne još od srednje škole, kume smo, djeca i muževi nam se druže tako da je sve ukazivalo da će i ovaj naš plan uspjeti. I jest! Do danas ustrajno treniramo, a rezultati nisu izostali, kaže nam Karmen koja je u teretanu ušla sa 66 kilograma, a danas se može pohvaliti da je "pala" ispod 50 kilograma i teži točno 49 kilograma.

Izgovora nema za nikoga, tvrdi naša sugovornica, majka dvoje djece, zaposlena kao medicinska sestra na ginekologiji Opće bolnice Pula, radi u smjenama, dnevne i noćne, no uza sve to marljivo triput tjedno odrađuje treninge. Više i ne stigne. Najgore je, kaže, nakon noćne smjene doći na Mornar, kada je umorna, zgažena, depresivna i nervozna, ali nema labavo. Trening se ne propušta.

Karmen Polčić (Milivoj MIJOŠEK)

- Kristina i ja smo si međusobna podrška, kad se njoj ne ide, ja je bodrim, kad se meni ne ide, ona mene tjera. Kaže mi 'ajde, idemo polako. Bolje da odradimo i manje, nego nikako!' I tako idemo iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec. Do prošlog mjeseca nas je trenerica Majda pomno pratila, ali sada već znamo što moramo raditi pa nam je sastavila program vježbi po kojem treniramo. Zanimljivo je da sada kilogrami ne idu tako brzo dolje, ali primjećujem da stanem u hlačice svoje kćerke tako da se očito sada ti mišići oblikuju, kaže Karmen.

Velika podrška joj je, kaže, i suprug Nikola koji je i sam sportski tip, pa je zdušno pomogao i ovu transformaciju svoje žene. Danas zadovoljno kaže da se Karmen posve promijenila, i fizički, ali je i psihički drugačija, življa, okretnija, ništa joj nije teško, sve stigne, tijekom dana jednostavno ne stane, niti na poslu, niti u kući! Nekadašnji odlazak na četvrti kat zgrade ginekologije bio je mukotrpan, danas ga odrađuje bez problema.

Prehrana i trening

- U početku je bilo teško, ali potreban je taj jedan klik u glavi, neka druga tarifa, a i po prirodi sam takva da, kada zagrizem, ne odustajem. I tako, kad sam krenula, nije bilo ne mogu i neću. S obzirom da sam imala problema sa žući, koju sam i operirala, da imam gastritis, postepeno sam prilagođavala prehranu i pazila što jedem. Nisam doduše bila nikad previše za slatko, ali sam zato jela puno ugljikohidrata koje sam sada smanjila. Moje je pravilo da ne gladujem, a i ne odričem se ničega, jer sam svjesna da je u životu ponekad nužno i zgrabiti čokoladu ili nešto što te pita. Svjesna sam da to ne rješava niti nervozu, niti tjeskobu, ali je ponekad nužno, kaže nam kroz smijeh Karmen i ističe da u tim trenucima, ukoliko je moguće, poseže za nekim zdravijim alternativama.

Nakon jednogodišnjih preinaka koje je unijela u život, dodaje, ne misli stati ili odustati. Idem dalje, poručuje.

- Svi mi volimo imati lijepo tijelo, a ja vidim da sam puno napredovala. Ovdje nije u pitanju samo izgled. Ova je promjena dobra i zbog zdravlja, a i u braku, jer muževi vole da su im žene uredne i lijepe, nemojmo se zavaravati! Ni ja sama ne mogu vjerovati koliko sam postigla i da sam uspjela pasti ispod 50 kilograma. Ne pamtim kada sam imala tu kilažu. Čak i poznanici ne mogu vjerovati. Kolege na poslu su me pohvalili, iako oni koji me dugo nisu vidjeli pitaju koje sam tablete koristila ili čajeve. Ali nema tu čarobnih tableta, čarobne formule ili promjena preko noći. Tu je prvenstveno ustrajan rad. Prvo prehrana pa trening koji tu promjenu ubrza, pomogne učvrstiti dijelove tijela i probuditi one dijelove za koje nisam ni znala da postoje, a sada odjednom dobivaju oblik i funkciju, kaže kroz smijeh Karmen, koju smo i ovaj put ulovili na treningu kojeg i nakon godinu dana odrađuje s jednako željom, zadovoljna rezultatima koje je postigla.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter