AUTOR KNJIGE "PREHRANA ZA KOJU SMO STVORENI"

IZAĐITE IZ ZONE KOMFORA Dalibor Petrinić savjetuje: 5 navika koje mogu PROMIJENITI ŽIVOT I POBOLJŠATI ZDRAVLJE

| Autor: Glas Istre
Dalibor Petrinić

Dalibor Petrinić


Previše jedemo, premalo se krećemo, bojimo se samoće i bilo čega što bi nas moglo izvući iz te zone komfora u kojoj je lijepo i ugodno, ali u kojoj nažalost ništa ne raste, tvrdi Dalibor Petrinić

Komfort zona je vrlo ugodno mjesto ali navike koje predlaže riječki savjetnik za zdravlje i autor knjige ‘Prehrana za koju smo stvoreni’ mogu u potpunosti promijeniti vaš život i poboljšati zdravlje...

Prakticirajte redovit post, redovito tuširanje hladnom vodom, šetnju prirodom i samoću. Za sve nabrojano vam ne treba ništa novca niti ulaganja. Ne trebaju vam nikakvi skupi gadgeti, sprave, dodaci prehrani niti bilo kakve ostale gluposti što se danas prodaju. Sve su to distrakcije.

Želimo stalni osjećaj ugode

Sve što trebate dobijete sa svojim rođenjem. Znači sve je vrlo jednostavno. Pa zašto to onda svi ne prakticiraju? Odgovor je vrlo jednostavan: Zato što svi ti postupci zahtijevaju izlazak iz komfor zone. A to većina nikako ne voli i uradit će sve samo da imaju taj stalni osjećaj ugode (lijenosti).

Redovit post je većini problem zbog emotivne povezanosti s hranom i činjenice da je hrana dostupna 24 sata dnevno bez nekog pretjeranog truda. Nije se lako riješiti mrtve hrane koja zatupljuje i koja je dizajnirana da stvara ovisnost i postepeno uzrokuje bolest.

Hladan tuš nije ugodan jer zahtijeva izlazak iz zone komfora, stoga će tuširanje vrućom vodom uvijek biti izbor većine.

Samoća nije ugodna jer osvješćuje i otkriva pitanja koja se mogu maskirati dokle ste god u društvu i imate distrakcija, a danas ih ima više nego ikada (društvene mreže, tv, internet).

U zoni komfora ništa ne raste

I tu leži odgovor na vječno pitanje: zašto je tako teško živjeti zdravo i pronaći unutarnji mir?

Živjeti zdravo nije nimalo teško ni skupo, kao što vidiš, samo zahtijeva izlazak iz zone komfora i u tome se krije uzrok problema.

Čovjek je u svojoj stalnoj potrazi da si što više olakša život došao do ekstrema, odmaknuo se od prirode i to je najveći razlog zašto smo u stanju kakvom jesmo danas.

Previše jedemo, premalo se krećemo, bojimo se samoće i bilo čega što bi nas moglo izvući iz te zone komfora. Zone komfora u kojoj je lijepo i ugodno, ali u kojoj nažalost ništa ne raste...

Foto

Pet zlatnih savjeta

1. Redovit post

S redovitim postom čistite tijelo i um.

2. Redovito tuširanje hladnom vodom ili kupanje u moru većim dijelom godine

Na ovaj način razbuđujete tijelo i aktivirate smeđu mast koja omogućava pojačano sagorijevanje kalorija.

3. Samoća (koliko vam životne obaveze dopuštaju)

4. Redovita šetnja

S redovitim šetnjama sagorijevate kalorije bez boli, patnje i naprezanja, a tijelo radi ono za što je stvoreno - kretanje.

5. Redovit boravak u prirod

S redovitim boravcima u prirodi pridonosiš unutarnjem miru, spajaš se sa svojim prirodnim staništem i hraniš svoj um, dušu i tijelo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum