FIGURA PJEŠČANOG SATA

Vježbe koje će dovesti do definiranog struka

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Postojerazličite vrste vježbi koje se koriste za stanjivanje struka, no jasno je da oblik potonjeg ovisi i o fizičkoj konformaciji osobe.

Za stanjivanje struka mnoge vježbe možete izvoditi i od kuće. Možete trenirati sve trbušne mišiće, vrlo jednostavnim pokretima preuzetim iz raznih disciplina, poput joge ili lagane gimnastike.

Vježbanje struka općenito je stvaranje klasičnog oblika pješčanog sata.

Očigledno je da ne možete promijeniti veličinu bokova, ali pravilnim treningom možete ukloniti “ljubavne ručke” i dodatne slojeve masnoće oko struka, što rezultira zaobljenim oblikom.

Međutim, da biste imali tanak struk, potrebne su vam i vježbe za trbušne mišiće, koje vam pomažu da smršavite, i zdrava dijeta za mršavljenje, kako biste izgubili tjelesnu masnoću.

Trening struka uvijek bi trebao kombinirati kardio vježbe visokog intenziteta i specifične vježbe za sagorijevanje masti i izgradnju mišićne mase.

Savjeti kako trenirati struk

Prvi korak uvijek treba biti – poboljšati prehranu, unositi hranu bogatu potrebnim nutrijentima, te je uravnotežiti prema fizičkim karakteristikama i stupnju treniranosti.

Cilj treninga struka jesmanjiti područje između bokova i prsnog koša radeći na prednjem dijelu trbuha i donjem dijelu trbušnih mišića i kosih mišića.

Ideja je ojačati ove mišiće kako bi se stvorio ravniji trbuščić i izraženiji struk.

Ako imate prekomjernu tjelesnu težinu, prije vježbanja struka trebali biste uzeti satove kardio vježbi visokog intenziteta.

S druge strane, ako redovito vježbate u teretani, ali još uvijek ne vidite rezultate oko struka, to može značiti da trebate uzeti pauzu.

Kako objašnjavaju osobni treneri, kada je tijelo podvrgnuto pretjeranom stresu, dolazi do prekomjerne proizvodnje kortizona koji pak uzrokujenakupljanje masnoća oko struka.

U tim slučajevima, pohađanje sata joge ili masaža na tom području omogućuje tijelu da se odmori i uspostavi kemijsku ravnotežu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom