PREPORUKA TRENERA

Za bolje rezultate - napravite ovih pet stvari prije treninga

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Bez obzira na to volite li ju ili ne, svi se možemo složiti da je tjelovježba važna za održavanje našeg fizičkog, ali i mentalnog zdravlja. Nije važno vježbate li radi mentalne stabilnosti i pozitivnih endorfina koje ono može pružiti ili se pokušavate riješiti nekoliko kilograma viška, treneri naglašavaju kako je vrijeme provedeno u teretani itekako isplativo, donosi Byrdie.

Međutim, kad dođe vrijeme da se ”bacimo na posao”, većina nas ne zna odakle početi kako bismo maksimizirali rezultate.

Trebamo li prije toga piti ili jesti? Što je s istezanjem? Ili bismo možda trebali uzimati suplement? Pitanja je uistinu mnogo, a kada je naše zdravlje u pitanju, najbolje je biti siguran. Upravo zbog toga, treneri su odlučili otkriti pet stvari prije treninga koje pomažu u postizanju boljih rezultata prilikom vježbanja, a oni uključuju:

  • planiranje treninga unaprijed kako ih ne biste preskakali
  • obavezno istezanje
  • konzumiranje lagane i zdrave hrane
  • uzimanje suplemenata
  • dovoljno sna

Ipak, treneri naglašavaju kako je, pogotovo kad je riječ o uzimanju suplemenata prije treninga, potrebno voditi računa o vrsti suplementa koji uzimamo. Naprimjer, kreatin monohidrat još je uvijek najpopularniji oblik suplementa u svijetu fitnessa. S obzirom na to da će vam osigurati snagu, povećati izdržljivost te smanjiti bol tijekom i nakon treninga, većina trenera preporučuje upravo ovaj suplement za što bolje rezultate, prenosi Index.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater