ANKARA

Turska: Dvadesetak uginulih dupina pronađeno na plaži u Istanbulu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Više od dvadeset uginulih dupina pronađeno je na plaži u Istanbulu, na Crnome moru, a stručnjaci se pitaju ima li njihova smrt veze s ratom u Ukrajini, pišu u subotu turska glasila.

Volonter nevladine organizacije za pomoć životinjama pronašao je strvine 24 dupina na plaži u Agacliju, sjeverno od Istanbula, na Crnome moru i obavijestio vlasti, objavila je privatna turska televizijska mreža NTV.

Policija je odvezla strvine kako bi utvrdila uzrok smrti.

"Obala na drugoj strani Crnog mora je ratna zona. Jesu li uginuli zbog kemikalija u moru? Moramo otkriti uzrok, rekao je za NTV Gurkan Gazoglu, volonter koji je pronašao uginule životinje, smjerajući na dio Ukrajine koji izlazi na Crno more.

"Već mjesec dana zapažamo neobično velik porast broja uginulih dupina na zapadnoj obali Crnog mora u Turskoj", priopćila je u subotu turska Zaklada za istraživanje mora.

Većina dupina inače ugiba kada se zapletu u ribarske mreže, ali ovolik broj strvina na Crnom moru ne može se objasniti, navodi Zaklada.

"Proučavamo utjecaj klimatskih promjena, pojačanog pomorskog prometa, ribljih migracija i snažne vojne aktivnosti zbog kojih dupini odlaze na jug", dodaje Zaklada.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini