RUMAH

Toplo mlijeko i tetošenje za deve u luksuznom saudijskom 'hotelu'

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uz grijane boksove i toplo mlijeko, život ne može postati glamurozniji za najljepše deve Saudijske Arabije kada borave u luksuznom kompleksu u blizini Rijada.

Za 400 rijala (oko 700 kuna) po noćenju deve se ošiša, očetka i tetoši prije nego sudjeluju u natjecanjima ljepote na kojima su ulozi milijunski.

Deve, od kojih su mnoge u najmu, pomno se provjeravaju zbog ilegalnih intervencija poput botoksa, zbog kojih bi mogle biti izbačene zbog varanja. Četrdeset i tri deve diskvalificirane su kada su kontrolori deva uočili prekršaje poput botoksa, silikona i filera ubrizganih u usne, grbe i repove životinja.

I sve se radi u okruženju koje je sigurno za covid kako bi se spriječila bilo kakva žarišta epidemije.

Tatman, opisan kao prvi hotel za deve, pustinjski je kompleks na otvorenom u blizini godišnjeg Festivala kralja Abdelaziza, koji ima nagrade u ukupnom iznosu od 450 milijuna kuna.

To je logičan korak za unosnu industriju u toj regiji u kojoj su deve cijenjene kao simbol tradicionalnog života.

Životinje se ocjenjuje na temelju obilježja poput oblika usne, vrata, grbe i boje, a pobjede su vrlo prestižne za njihove vlasnike.

Omair al-Kahtani, Saudijac, prijavio je 80 deva u Tatman na 16 dana, rekavši da će ga to koštati milijun do milijun i pol kuna.

Objekt je "vrlo udoban, jer deve ostaju pod njihovom brigom i prolaze redovite liječničke preglede", rekao je 51-godišnji poduzetnik za AFP.

Ima 120 ograđenih prostora za jednu ili dvije deve od kojih je svaki opremljen plastičnim posudama za vodu i stočnu hranu. Odjava iz 'hotela' je u 12,30 sati.

Ukupno 50 radnika brine o životinjama i drže ih pod strogim sanitarnim uvjetima kako bi se rizik od slučajeva covida sveo na najmanju moguću mjeru.

Prošlih godina Kahtani i njegovi pomoćnici postavljali su šatore u blizini festivala, brinući sami o devama.

Mnoge od četveronožnih gošća natjecateljice su na natjecanju Mazajen al-Ibl, najvećem svjetskom izboru ljepote deva i vrhuncu Festivala kralja Abdelaziza.

Hotel je popularan i ostvaruje prihod od više od 10 milijuna kuna.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini