SPLIT

Split: Kreativne radionice u Hrvatskom pomorskom muzeju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


?U sklopu Adventa u Splitu, Hrvatski pomorski muzej organizira ciklus besplatnih kreativnih radionica za učenike razredne nastave gdje će se školarci okušati u izradi božićnih morskih ukrasa ili pak u pisanju pisma u boci Djedu Božićnjaku.

Prva radionica na rasporedu je u četvrtak, 9. prosinca, od 17 do 19 sati kada će se djeca okušati u pisanju pisama u boci Djedu Božićnjaku.? Ta je radionica namijenjena nižim razredima i ondje će moći doznati sve o povezanosti svetog Nikole i Djeda Božićnjaka, ?te potom upotrijebiti svoju kreativnost i napisati pismo u boci?.

Morske božićne ukrase mlađi školarci moći će naučiti izraditi 16. prosinca, od 17 do 19 sati, kada je na rasporedu druga radionica. Ukrasima koje izrade bit će ukrašena božićna jelka kojom Hrvatski pomorski muzej svake godine uljepšava svoj atrij.

U radionici Dobroćudno morsko čudovište, koja će se održati 21. prosinca, od 17 do 19 sat?, stariji osnovnoškolci najprije će čuti priču o morskom čudovištu koje je "točno na ?taj dan prije 155 godina izronilo iz morskih dubina", a doznat će i detalje o jednom od najslavnijih hrvatskih izuma - torpedu.

Potom će imati zadatak osmisliti novo dječje čudovište, potpuno suprotno od torpeda?, najavili su iz Hrvatskog pomorskog muzeja?.

?Radionice počinju 9. prosinca ?i trajat će do 4. siječnja?.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum