ZAGREB

Trešnja pripremila bogat program za zimske praznike

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gradsko kazalište Trešnja za zimske je praznike treću godinu za redom pripremilo bogat program u sklopu kojega će djeci od 3. do 12. siječnja ponuditi tri edukativne radionice i predstavu "Orašar", najavili su iz kazališta.

Treću godinu za redom u Trešnji će se održati program Zimski praznici u Trešnji koji donosi zanimljive i edukativne radionice: baletni kamp Orašar u Trešnji, radionicu Čarolija pripovijedanja bajki te kreativnu radionicu Male ruke mogu sve.

Kako ističu iz Trešnje, maleni posjetitelji će uz radionicu imati priliku pogledati najljepšu blagdansku bajku, predstavu "Orašar" u režiji Paola Tišljarića, koja je u prošloj sezoni odigrana 60 puta. Time je, dodaju, Trešnjin "Orašar" dospio na prvo mjesto ljestvice svih zagrebačkih javnih kazališta po broju gledatelja i izvedbi.

Baletni kamp Orašar trajat će od 3. do 12. siječnja, a polaznici će se upoznati s klasikom baletne literature nastale prema priči "Orašar i mišji kralj", E. T. A. Hoffmana, koju je uglazbio P. I. Čajkovski. Naučit će elemente koreografije "Valcer cvijeća" te osnovne baletne tehnike i pozicije, prilagođene njihovu uzrastu, a uz radionicu imat će priliku pogledati i predstavu "Orašar". Za upis nije potrebno predznanje, napominju iz kazališta.

Radionica Čarolija pripovijedanja bajki održat će se 4. siječnja, a polaznicima će omogućiti da kroz hrvatske društvene igre Čiri-biri bajka i Story Teller cube ispričaju svoju bajku punu čarolija i izazova. Moći će se uživjeti u uloge plemenitih junaka, mudrih čarobnjaka, vrckavih vila te otkrivati nova mistična mjesta kroz koja će putovati i sakupljati razne čudesne predmete. Bacanjem kockica i slaganjem pločica, kroz zabavu i igru, vježbat će verbalno i emocionalno izražavanje, razvijati maštu i kreativnost, te suradnjom i timskim radom ostvariti osjećaj pripadnosti i zajedništva.

Kreativnu radionicu Male ruke mogu sve vodit će učiteljica mentorica Iva Zeljko, a održat će se 5. siječnja u bajkovito uređenoj igraonici u Trešnji. Radionica će tematski pratiti čarobnu blagdansku bajku "Orašar" koju će svi polaznici imati priliku i pogledati. Polaznici radionice različitim će tehnikama izrađivati likove iz predstave Orašar, origami i razne božićne ukrase, a sve što na radionici naprave moći će ponijeti kući, ističu iz Trešnje.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater