ZAGREB

Posjetitelji NP Krka uz popust i na tvrđavu sv. Nikole

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svi posjetitelji Nacionalnog parka Krka moći će, u okviru sedam dana, posjetiti i Tvrđavu sv. Nikole u Kanalu sv. Ante uz popust od 10 posto, izvijestili su u utorak iz NP Krka.

Posebna posjetiteljska ponuda rezultat je suradnje Javne ustavnove "Priroda" Šibensko-kninske županije i Javne ustanove "Nacionalni park Krka".

Posjetitelji će tako imati priliku povoljnije uživati u jednom od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova i spomeniku baštine pod zaštitom UNESCO-a.

U ispostavi NP Krka, u Skradinu, postavljena je izložba fotografija Tvrđave sv. Nikole  

"Promocijom UNESCO spomenika na području nacionalnog parka povezujemo dva susjedna zaštićena područja i neke od najznačajnijih prirodnih i kulturnih vrijednosti našeg kraja. Tom se suradnjom predstavljamo kao cjelina, prirodna i kulturnopovijesna, ali i društvena i gospodarska, što nam je za ovu posjetiteljsku sezonu posebno važno", rekla  je ravnateljica JU Nacionalni park Krka Nella Slavica.

Ravnateljica JU Priroda Šibensko-kninske županije Anita Babačić Ajduk  istaknula je da su dosad uspješno surađivali na istraživačkim projektima, a sad se suradnja širi i na promociju i posjećivanje.

JU Priroda upravlja područjem izvora i ušća rijeke Krke, sjeverno i južno od Nacionalnog parka, a to uključuje rijeku Krčić, izvor Krke, riječni tok oko Knina te cijeli tok i ušće od Skradina do Kanala sv. Ante i Tvrđave sv. Nikole.

"Biljni i životinjski svijet ne poznaje administrativne granice te je naša suradnja nužna u svakom segmentu. Administrativne granice ne poznaju ni posjetitelji, pa su ovakve zajedničke akcije i te kako korisne. Na taj način povećava se vidljivost lokaliteta, ali i osigurava kontrolirani, održivi sustav posjećivanja", dodala je.

Više informacija o načinu ostvarenja popusta i mogućnostima posjećivanja Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante i Nacionalnog parka „Krka“ mogu se pronaći na mrežnim stranicama www.kanal-svetog-ante.com i www.np-krka.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater