RIJEDAK SLUČAJ

Otvorili usta 7-godišnjem dječaku i šokirali se: "PRONAŠLI SMO VREĆICU S 526 ZUBA"

| Autor: Portal NoviList.hr
Foto: YouTube/Screenshot

Foto: YouTube/Screenshot


Jednog dječaka iz Indije su roditelji doveli na stomatološki fakultet i u bolnicu Saveetha u Tamil Naduu nakon oticanja čeljusti. Već su ga vodili stomatolozima kada je imao tri godine zbog istog problema, ali stomatolozi ga nisu pregledali navodeći da je premlad.

Oteklina se protegla na četiri godine, a dječaku se nije znala dijagnoza. Oteklina se nastavila povećavati sve dok njegovi roditelji nisu shvatili da moraju opet pokušati sa stomatološkim pregledom.

Kad su ga kirurzi konačno uspjeli pregledati, otkrili su veliko oštećenje zubnog mesa te niz tvrdih struktura na njegovoj donjoj čeljusti. Daljnjim pregledom otkrivena je masa slična vrećici, koju su liječnici potpuno uklonili, prenosi LAD Bible.

Nakon što su je pregledali i provjerili je li kancerogena - ispalo je da nije - otkrili su mnoštvo sadržaja unutra. Naime, nakon što su je otvorili, bili su šokirani kada su shvatili da je puna zuba. Točnije - 526 zuba.

Profesor Senthilnathan, oralni i maksilofacijalni kirurg u bolnici, rekao je za New Indian Express: "Rast sličan tumoru spriječio je trajni rast molarnih zuba kod dječaka na zahvaćenoj strani. Rendgenski i CT snimci pokazali su rudimentarne zube u tkivu sličnom vrećici. Bilo je potrebno pet sati da izvadimo sve zube. Težina je iznosila 200 grama."

Pacijentu smo dali opću anesteziju i uklonili tkivo. Operacija je trajala sat i pol te nije bila potrebna rekonstrukcija čeljusti", dodao je.

Liječnici ne znaju što je dovelo do takvog stanja, ali nagađaju da se radi o genetici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of