ZAGREB

Otvoren "Zagreb Burger festival"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Zagreb Burger festival", na kojem se predstavlja više od 40 vrsta gurmanskih kreacija, otvoren je u četvrtak u zelenoj oazi na Trgu Franje Tuđmana, a trajat će do 18. rujna. 

Na festivalu, koji se održava sedmu godinu za redom, posjetitelji će svakoga dana od 12 do 1 ujutro moći kušati burgere spravljene od domaćeg mesa i ostalih sastojaka.

U "burgerskom carstvu" smjestilo se 19 kućica, u njih 13 pripremat će se burgeri, u jednoj razni krumpirići, tu su i slastice, te četiri bara.

Svi burger meštri natječu se za pobjedu, a o čemu će odlučiti posjetitelji skeniranjem QR kodova na kućicama i ispunjavanjem obrasca. Natjecat će se i posjetitelji u jedenju ljutih papričica, 17. rujna u 17 sati, a prijave se primaju na web stranici www.volimljuto.com.

Na "Zagreb Burger festival" s Hvara je došao Flying Pig s mesnim Barbie Q i biljnom varijantom Plant Punk, a iz Dubrovnika prošlogodišnji pobjednik Guloso s Pometom i Negromantom.

Umak s viskijem, meso odležano 60 dana...

Sa Cresa stigla je Plavica, s lokalnim otočkim specijalitetima Juncićem i Jancićem. Morski štih donosi i Picnic sa svojim Blackijem koji je više puta pomeo konkurenciju na zadarskom Adventu, a s juga stiže i Chef’s Burger by Ivan Pažanin s novim premium burgerom s tartufima.

Iz Zagreba dolazi Institut za burgere by Mate Janković s novim dimljenim Classic Smokey burgerom, Doomsday ima burger s umakom s viskijem, BBQ Hot Yard&Volim ljuto ističu svoju KIMchi KARDasian, 4Burgers po prvi put u Hrvatsku donosi smash burgere kao što je B2CON burger.

The Meat pod budnim okom chefa Nenada Komesa spravlja mini burgere, a po prvi put predstavljaju dry aged burger s mesom odležanim 60 dana.

Beg’s Plant Based, čiji su specijaliteti spravljeni od biljnih proteina, osmislio je Double Decker i Fish burger, El Toro predstavlja El Toro Peruvian Style s hrskavom plantana bananom.

Na festivalu je i burger bar Toster iz Novog Sada, višestruki pobjednik raznih natjecanja, a njihovi su favoriti: Local One (spoj duvan čvaraka, moussa od kajmaka i domaćeg ajvara) i Smokey (dimljeni sir uz pečenicu od mangulice).

Posjetitelje očekuje i jedna kućica samo s krumpirićima, a Robert Hromalić u kućici Le kolač predstavlja novitet - ice coffee u tri okusa, uz koji ide ice cream pita.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater