ZAGREB

"Mali Oktoberfest" u središte Zagreba donosi dašak najveće svjetske fešte

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na zagrebačkom Strossmayerovom trgu u petak navečer otvoren je "Mali Oktoberfest" na kojem će se do 31. listopada predstaviti osam hrvatskih craft pivara, donoseći dašak najveće svjetske fešte u samo središte metropole.

Pivovara Medvedgrad, Zmajska pivovara, BRLOG zadružna pivovara, Lepi Dečki Brewery, Pivovara Razum, Maximus Pivovara, Putna Pivovara te Lokalna Craft Pivovara nude svoje pivo, a posjetitelji mogu isprobati i vrhunske Oktoberske specijalitete koje priprema Klopica. 

Posjetitelje očekuje i bogat glazbeni program. Bend One Dread zagrijat će atmosferu na prvom danu festivala, a nastupit će i Nina Kraljić, The Beatles Revival Band, Pocket Palma te DJ-evi Sanja Pandurić, Tommy T i Marko S.

Organizatori kažu da će "Mali Oktoberfest" donijeti dašak najveće svjetske fešte u samo središte metropole - okuse Oktoberfesta i šaroliku lepezu jesenskih koktelčića.

Za što bezbrižnije uživanje posjetitelja u uvjetima epidemije koronavirusa pobrinuo se Medikor koji će osigurati zaštitne maske i dezinficijense tijekom svih devet dana festivala uz poštivanje svih preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

"Mali (Green) Oktoberfest" u Zagrebu nastavak je prvog "Green River Festa", koji se s dolaskom jeseni s obala rijeke Save preselio u samo srce grada -  na Trg Josipa Jurja Strossmayera i to u ponešto izmijenjenom izdanju.

Organizator festivala udruga Priroda za sve ističe da im je inspiraciju transformacije dala sama ideja "Green River Festa" i ponovne upotrebe kao smjernice budućnosti. Kažu da su na "Mali Oktoberfest" donijeli materijale i rekvizite s "Green River Festa", pa se tako solarna plaža pretvorila u solarni pivski šank koji je ugostio craft pivare iz cijele Hrvatske, a kultni Babinjak "postao je mjesto za chill i kulturno uzdizanje uz preporučeni razmak".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater