HAPPY END

INTERVENCIJE BEZ VATRE I DIMA Evo koga su spasili vatrogasci u nesvakidašnjim akcijama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U intervencijama bez vatre i dima karlovački vatrogasci spasili su četiri mlade patkice i jednog psa, a zbog lažne vatrodojave imali su još jednu "tehničku intervenciju".

U ponedjeljak je u službenom priopćenju karlovačka Javna vatrogasna postaja (JVP) izvijestila o tim intervencijama u subotu i istaknula kako srećom tog dana nije bilo požara.

Penjući se po nagomilanim grančicama u vodi pod slapom na Korani četiri mlade patkice upale su u prostor iza rešetkaste konstrukcije bivše turbine. 

Vatrogasci su ih najprije pokušali uloviti mrežicom za hvatanje riba, ali se pokazalo da su patkice u strahu jako brze i spretne i nisu se dale uhvatiti, nisu to doživljavale kao spas, pa su se dvojica vatrogasaca morali spustiti u vodu, opisao je voditelj tih intervencija Ivan Čačković.

„Bile su u strahu i bilo ih je teško uloviti. Spustili smo se zato u prostor iza konstrukcije ispod turbine na koranskom slapu. Tu smo ranijih godina više puta interventirali u spašavanju dabrova, pa smo dabrovima napravili prolaz pod vodom. No,  taj je prolaz za dabrove sada bio zatrpan naplavinama. Očistili smo ga i patkice su same našle put u spas i otplivale dalje", rekao je Čačković.

Ali to nije sve, zadovoljan učinjenim, rekao je Čačković, šalili su se da su sad postali udruga za spašavanje divljih životinja, makar i malih patkica i onda je stigla dojava da je u kovanoj ogradi zapeo pas.

Pas koji nije mogao ni naprijed ni nazad trebao je njihovu pomoć, intervencija nije bila zahtjevna kao prethodna, trebalo je samo malo alata, raširiti rešetke i pas je izašao, zgrčeno ležao neko vrijeme, onda ustao i opet legao, ali opušteno i zadovoljno.

Spasili su tako i jednu domaću životinju.

Srećom tog dana požara nije bilo, samo jedna lažna vatrodojava u tvornici HS Produkt, izvijestila je karlovačka JVP.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini