LOS ANGELES

George Clooney s prijateljima pokreće filmsku školu za tinejdžere

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki glumci George Clooney, Kerry Washington i Don Cheadle zajedno otvaraju školu u kojoj će tinejdžere učiti filmskoj djelatnosti i time pokušati uvesti raznovrsnost u hollywoodsku produkciju. 

Cilj škole koja bi s radom trebala početi 2022. jest uvesti raznovrsnost u industriju zabave otvarajući vrata prema dobro plaćenim poslovima za koje inače ne postoji formalni put.  

„Naš cilj je bolje reflektirati raznolikost naše države“, priopćio je Clooney u ponedjeljak. 

„To znači stvaranje srednjoškolskih programa kojima će se mladi ljudi učiti upravljati kamerom, montirati i koristiti vizualne efekte i zvuk i sve druge karijerne prilike koje ta industrija nudi“, dodao je američki glumac.

Royal School of Film and Television Production bit će smještena u dominantno latinoameričkoj četvrti Westlake.

Profesori će imati pristup filmskim profesionalcima, a učenici će uz stažiranje i akademske programe imati i praksu. 

U upravnom odboru će sjediti Clooney, Washington, Cheadle, Mindy Kaling, Eva Longoria i trio producenata, a oni će pokriti i 20 posto prvotnog proračuna vrijednog 7 milijuna dolara.

Hollywood pokušava uvesti više pripadnika manjina u svoje redove od skandala #OscarSoWhite (Oscari tako bijeli) iz 2016. godine. Ta je inicijativa dobila dodatni zamah prošle godine nakon što je pokret Black Lives Matter potaknuo širu raspravu o rasizmu u američkim institucijama. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of