NEOBIČNO OTKRIĆE

Počeli renovirati kuću i ostali šokirani kostima koje su pronašli

| Autor: Glas Istre
(Foto: Screenshot)

(Foto: Screenshot)


Par je ostao šokiran nakon što je pronašao kosti u svojoj novokupljenoj kući tijekom renoviranja.

Naime, Cassidy Casale i Eton Marritt iz Ontarija u Kanadi kupili su kuću u ožujku i planirali su je obnoviti. Ali u travnju kada su započeli radove, naišli su na hrpu novina iz 1960-ih godina, a zatim – na kosti, javlja New York Post.

Zapravo, Cassidy i Eton, oboje 24-godišnjaci, rekli su da je njihov voditelj projekta Ethan uočio nekoliko kostiju ispod kuće dok je radio na električnim instalacijama. Ostatke nepoznatog podrijetla opisali su kao “neobično velike” i “upitne” te su bili šokirani.

Cassidy Casale and Eton Marritt stumbled upon the remains of ‘questionable’ nature while renovating their house.

“Pronalazak kostiju predstavljao je veliki šok za nas i zabrinuo nas je”, rekla je Cassidy. “Bilo je tu  kosti glodavaca, ali postojala je jedna koja je bila neobično velika i upitna.” Ostatke su ostavili tamo gdje su otkriveni, što je omogućilo nastavak istrage sve dok arheolog zoološkog vrta nije uspio utvrditi o kojim je vrstama kostiju riječ. Velika kost bila je labudova ramena kost.

2.5 milijuna pregleda

Par je podijelio svoju zastrašujuću priču na TikToku, a snimak otkrića ostvario je čak 2.5 milijuna pregleda. Cassidy i Eton su kasnije ažurirali vijest potvrdivši životinjsko podrijetlo kostiju.

“Do danas nemamo pojma kako su kosti dospjele tamo”, rekla je Cassidy. “Jedini put do niskog praznog prostora ispod stana su unutarnja vratašca, jer s vanjske strane zgrade nema otvora koji vodi tamo”, objašnjavaju. Neki nagađaju da je kuća možda građena dok je labud bio dolje – mrtav ili živ, a zgrada je ostala prilično dobro očuvana više od 100 godina kasnije kada ju je par počeo renovirati.

Screenshot

Renoviranje njihove kuće vrijedne više od 477.000 dolara se nastavlja. “Svidjele su nam se otkačene značajke te stare kuće i znali smo da ćemo moći iskoristiti njezinu ljepotu kako bismo je učinili divnim mjestom za život”, rekla je Cassidy. “Bila je to velika avantura do sada.”

Useljenje sljedeći tjedan

Par je spreman za izazov jer za renoviranje ima na raspolaganju manje od 78.000 dolara.  Iako je njihov veliki projekt još uvijek u tijeku,  Cassidy i Eton nadaju se da će se sljedeći tjedan preseliti u svoj novi dom sa svojim voljenim haskijem, Lilom.

“Stari domovi kriju mnoge neočekivane probleme koje otkrivate tek kad počnete rušiti zidove”, dodala je Cassidy. “Eton i ja sami radimo skoro sav posao dok smo istovremeno zaposleni  s punim radnim vremenom tako da renoviranje ne napreduje velikom brzinom, ali provodimo svaku večer i vikend radeći u kući”, zaključuje Cassidy.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom