SPORTSKO NATJECANJE SVEĆENIKA

Nesvakidašnji događaj u katedrali Svetog Tripuna u Kotoru: NA MISI 270 SVEĆENIKA

Kotorski biskup Ilija Janjić (V. KARUZA)

Kotorski biskup Ilija Janjić (V. KARUZA)


Ovu katedralu posjećivali su carevi, kardinali, biskupi, državnici, ali ovakav i ovoliki skup svećenika sigurno nije bio u povijesti ove katedrale, kazao je u srijedu kotorski biskup Ilija Janjić na euharistijskom slavlju u katedrali Svetog Tripuna u Kotoru na kojemu je sudjelovalo oko 270 svećenika, sudionika svećeničkog europskog prvenstva u malom nogometu koje se održava u Baru i Ulcinju.

Misa je u katedrali služena na latinskom, hrvatskom i albanskom jeziku, a svećenici, sudionici sportskog natjecanja, molili su na svojim jezicima: hrvatskom, njemačkom, rumunjskom, srpskom, slovačkom, mađarskom, portugalskom, talijanskom, češkom, poljskom.

„Zahvalio bih se našim domaćinima i svećeničkoj reprezentaciji Crne Gore, koji su nas lijepo i ugodno primili. Ovo su male biskupije i sigurno nije lako ovo sve organizirati. Nama je u Baru ugodno, prvi natjecateljski dan je za nas bi vrlo uspješan, stigli smo do polufinala, ali to nije i najbitnije... Obično smo mi iza oltara", rekao je kapetan hrvatske svećeničke reprezantacije Domogoj Matošević, svećenik zagrebačke nadbiskupije na službi u Svetištu Majke Božje Bistričke.

"Ovo je jedinstven događaj, tako da svake godine kada se okupimo svi zajedno slavimo svetu misu, iz tih razloga slavimo i na latinskom jeziku kako bi svi znali odgovarati liturgijske tekstove. Drago mi je da su naše kolege, svećenici iz drugih država došli u Crnu Goru. Iz Bjelorusije, Poljske, Češke, Njemačke, vidjeti ove ljepote Zaljeva hrvatskih svetaca", dodao je Matošević.

Trinaesto po redu svećeničko europsko prvenstvo u malom nogometu održava se od 25. do 28. veljače u Baru i Ulcinju.

Od 2005. godine ovi se susreti jednom godišnje održavaju u raznim europskim državama. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini