ZAGREBAČKI FESTIVAL U ELITNOM DRUŠTVU

Kultni britanski New Musical Express proglasio INmusic NAJBOLJIM FESTIVALOM U EUROPI

| Autor: Hina
The Cure

The Cure


Jedan od najprestižnijih svjetskih glazbenih časopisa, britanski New Musical Express (NME), proglasio je zagrebački INmusic festival najboljim europskim festivalom godine prema lineupu i cijeni ulaznica.

"Najbolji – i najisplativiji – festival u Europi krasi antologijski lineup pun glazbenih divova", ističe NME u posljednjem predstavljanju INmusic festivala na svojim internetskim stranicama.

Prestižni britanski časopis koji već niz godina izvješćuje sa zagrebačkog INmusica u članku se osvrnuo i na gradske ljepote Zagreba koji prepoznaje kao top festivalsku destinaciju ovoga ljeta zahvaljujući impresivnom lineupu najvećeg hrvatskog open air festivala.

U NME-u navode INmusic kao jedinstveni spoj opuštene atmosfere boutique festivala i lineupa u rangu najvećih svjetskih festivala na idiličnoj lokaciji jarunskih otoka koji se na tri dana pretvaraju u "alt-rock Valhallu", ističu organizatori.

Iz ovogodišnjeg programa posebno izdvajaju legendarne The Cure koji će predstaviti presjek četrdesetogodišnje karijere, Foalse koje su posljednjih mjeseci isticali kao najiščekivanijeg headlinera nadolazeće festivalske sezone, briljantne live nastupe grupa Suede, elektro rock supergrupu Garbage te LP, Franka Turnera i Kurta Vilea.

"NME već nekoliko godina zaredom INmusic svrstava među dvanaest najpopularnijih festivala na svijetu, a ocjenom da je najbolji festival u Europi INmusicu su odali najveće priznanje dosad", priopćili su organizatori INmusica.

Svake godine u Zagreb stiže sve više posjetitelja i novinara iz svih dijelova Europe i svijeta, a sam INmusic je postigao veliku međunarodnu reputaciju svojim rastom iz godine u godinu, što dokazuju brojna priznanja svjetskih medija koji su festival na Jarunu više puta svrstali u najbolje festivale. National Geographic Traveler je 2013. godine uvrstio INmusic među tri najbolja svjetska festivala, dok CNN 2012. i 2013. godine uvrštava INmusic festival među 50 najboljih festivala na svijetu "koji najviše daju svojoj publici", dok mu je američki Huffington Post 2013. dodijelio laskavu titulu "Woodstocka 21. stoljeća".

The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, LP, Kurt Vile & The Violators, Santigold, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Peter Bjorn and John, Skindred, Zeal & Ardor, Mangroove te Edi East Trance Blues dosad su potvrđena imena festivala. 14. INmusic festival održava se od 24. do 26. lipnja na zagrebačkom Jarunu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater