ZAGREB

Portugalski black metalci Gaerea nastupaju 9. lipnja u Močvari

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zakrabuljeni portugalski black metalci Gaerea premijerno će nastupiti u Hrvatskoj u sklopu "The Undying Mirage" turneje u petak, 9. lipnja, u zagrebačkoj Močvari, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Gaerea je portugalski black metal bend koji je osnovan  2016. u Portu. Ime benda, po izjavi njegovih članova, znači “unutarnji osjećaj bijesa, osjećaj koji je toliko vrijedan da ga nismo mogli kvantificirati ili čak imenovati. Nešto što se može opisati samo imenom koje smo sami stvorili.”

Dosad su izdali istoimeni EP (2016.), te tri studijska albuma: Unsettling Whispers (2018.), Limbo (2020.) i Mirage (2022.) Kažu da je potonji nastao pod snažnim utjecajem pandemije, a tu su i sveprisutne teme mizantropije, mentalne obamrlosti i autodestrukcije. Posebno ističu narcizam kao bolest modernog doba pa se razlog za njihovo nošenje maski može vidjeti i u tome.

Kao predgrupa nastupit će domaći black metalci Bednja. Duboko uzdrmana nelogičnostima i nepravednostima svakodnevnog života u Hrvatskoj, black/hardcore trojka nema drugog izbora nego progovarati upravo o svojim najvećim frustracijama. Kao i opća društvena klima, i EP "Ponosni u smrti" je flert sa smrću, navodi organizator.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum