ZAGREB

Suffocation i Belphegor nastupit će 7. ožujka u Močvari

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Perjanice svjetskog ekstremnog metala američki Suffocation i austrijski Belphegor nastupit će u subotu, 7. ožujka, u zagrebačkoj Močvari, najavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Američki Suffocation su pioniri death metala, osnovani prije više od 30 godina i jedna od najutjecajnijih grupa tog žanra.

Suffocation je osnovan 1988. na Long Islandu u New Yorku pod vodstvom karizmatičnog pjevača Franka Mullena kojem se uskoro priključuje gitarist Terrance Hobbs. Već s prvim albumom "Effigy of the Forgotten" iz 1991. Suffocation postaju vodećim bendom na američkoj death metal sceni i primjer za ostale slične bendove 90.-tih godina.

Među njihove legendarne albume spadaju i "Pierced From Within", "Despise The Sun" i "Souls To Deny", a nakon ponovnog okuljanja u 2000.-tim nastavljaju oduševljavati fanove ekstremnog metala širom svijeta.   

U Zagrebu će nastupiti u postavi u kojoj će pjevati Ricky Myers, a jedini originalni član je Hobbs, te će odsvirati presjek najpoznatijih pjesma iz dugogodišnje karijere i predstaviti novi album "…Of the Dark Light".

Belphegor je kontroverzni austrijski death/black metal bend, čija mračna i dijabolična glazba nalazi svoj put do fanova još od 1993. godine. 

Pod vodstvom pjevača i gitariste Helmutha Lehnera dosad su objavili 11 studijskih albuma, među kojima su najpoznatiji "Bondage Goat Zombie" iz 2008., koji je djelomično inspiriran djelom markiza de Sadea, te "Blood Magick Necromance" iz 2011., koji je producirao poznati švedski glazbenik i producent Peter Tägtgren. Zadnji album "Totenritual" izdali su u jesen 2017. godine.

Uz ta dva headlinera nastupit će i Hate, dobro poznati izdanak poljske ekstremne metal scene. Četveročlani bend koji kombinira black i death metal utjecaje izdao je već 11 albuma, zadnji je prošlogodišnji "Auric Gates of Veles".

Prije njih, žestoku večer u Močavri otvorit će slovenski Carnifiliate i bugarski Grimaze.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter