ZAGREB

 Garažni rock duo Djeca! u Tvornici kulture 14. siječnja 2023.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Garažni rock duo Djeca! promovirat će svoj upravo objavljeni debitantski album ''Kad čuješ ovaj zvuk'' u Tvornici kulture 14. siječnja 2023. godine, najavljeno je iz Tvornice.

Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva svoju su potrebu za stvaranjem buke pretvorili u dvočlani autorski rock projekt. Nakon što su savladali sve prepreke koje su im se našle na putu, svoju su trogodišnju glazbenu viziju počeli ostvarivati u prvoj polovici 2022. godine kada su svoj žestoki zvuk predstavili singlovima ''Ti imaš sve'' i ''Seljačka buna''.

Album prvijenac ''Kad čuješ ovaj zvuk'' objavili su 11. studenog i za njega kažu da je pretežito divlji, na momente inspiriran prljavim hip hop grooveovima s jednom opasnom 'diskosynthljubavnom' pjesmom ''Želim s tobom sve'', na kojoj su surađivali s Anjom Papom i Lukom Vidovićem iz sestrinskog benda pocket palma.

Album su snimili u RSL Production Studiju u Ljubljani uz pomoć Bojana Pahljine i Damira Rončevića, dok miks i master potpisuje svestrani eklektični glazbenik Niko Potočnjak. Uz album, isti su dan objavili i svoj treći singl ''Kuća straha'' koji prati prigodan spot.

Osovinu zvuka Djece! čine neukrotivi bas i bubanj koji su stopljeni s ambijentalnim, mračnim i distorziranim synthevima te napadnim i melodičnim vokalima, poručuju članovi benda i najavljuju da u Tvornici pripremaju "zvučnu eksploziju koja će izmasirati unutarnje organe i oživjeti duh publike".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini