GORSKI KOTAR I ISTRA KAO LOKACIJE VIDEO IGRE

Sjećate li se Puljanina koji je u izradu video igre uložio sve što je imao? DIGITALNO IZDANJE SAINT KOTARA VEĆ JE U PRODAJI!

Pulska tvrtka Red Martyr Entertainment, odnosno njezin osnivač i vlasnik Marko Tominić sa suradnicima pet godina od prvih početaka, od kojih su zadnje tri utrošene na intenzivan rad na razvoju projekta Saint Kotar je ugledao svjetlo dana te je po cijeni od 25 eura od četvrtka dostupan igračima širom svijeta

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Marko Tominić - Red Martyr Entertainment

Marko Tominić - Red Martyr Entertainment


U četvrtak točno u 13 sati u prodaju je pušteno digitalno izdanje video igre Saint Kotar iza koje stoje pulska tvrtka Red Martyr Entertainment, odnosno njezin osnivač i vlasnik Marko Tominić sa suradnicima. Radi se o mladom poduzetniku koji je, sjetit će se mnogi naše priče o tome, novac zarađen od prodaje kuće naslijeđene od nonića investirao u realizaciju svog sna i pokretanje posla izrade računalnih igara.

Pet godina od prvih početaka, od kojih su zadnje tri utrošene na intenzivan rad na razvoju ovog projekta, te investicije koja po Tominićevim riječima premašuje iznos od sto tisuća eura, Saint Kotar je ugledao svjetlo dana te je po cijeni od 25 eura od četvrtka dostupan igračima širom svijeta.

Planovi za konverziju

- Verzija Saint Kotara za računala dostupna je putem trgovina Steam, Gog i Epic Game Store koji su, kad su računalne igre za PC u pitanju, recimo pandan onome što je primjerice Google Store za android platforme. Izuzetno me veseli što smo stigli do ove točke, što je zapravo i ostvarenje onog plana i cilja s kojim sam krenuo u ovaj posao.

Radi se o prvoj stepenici, jer nakon što je krenula u prodaju ova verzija za PC, naredne godine namjeravamo nastaviti raditi i njezinu konverziju u verziju za igraće konzole, kaže Tominić.

Podsjetimo da je nakon značajnih vlastitih ulaganja u razvoj ideje i kreiranje ove računalne igre Tominić dodatnih 50 tisuća eura osigurao kroz uspješnu crowdfounding kampanje na Kickstarter platformi koju je podržalo više od tisuću donatora, da bi prošlog ljeta sklopio i ugovor s uglednim nizozemskim izdavačem Soedesco koji mu je osigurao financijsku potporu za dovršetak njegova projekta, kao i distribuciju video igre na tržište.

Potpora ministarstva

- Moram istaknuti da će nam u čitavoj ovoj priči pomoći i Ministarstvo kulture koje je nedavno donijelo odluku da ovaj projekt podrži sa 100 tisuća kuna iz sredstava namijenjenih programima u kulturnim i kreativnim industrijama, veli Tominić.

Naime, radnja računalne igre odigrava se u imaginarnom mjestu Saint Kotar, a premda je samo to mjesto radnje fiktivno, kao inspiracija pri izradi grafike poslužilo je više manjih mjesta i stvarnih lokacija u Gorskom Kotaru.

Tominić je u čitavu tu priču uspio ugraditi i malo Istre i to konkretno crkvicu u Muntiću koju je ilustrator vjerno "prenio" u igricu kao svojevrsni Tominićev hommage nonićima koji su bili iz tog sela, a to su u Ministarstvu kulture prepoznali te projekt podržali zbog promocije hrvatske kulture i baštine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini