(Pexels)
Za ovaj recept potrebna su vam samo četiri sastojka i zagrijana pećnica. Sočno meso punjeno je kremastim sirom i vlascem te omotano hrskavom slaninom, a kao prilog možete poslužiti kuhani krumpir i svježu zelenu salatu.
Idealan ručak za obitelj, goste ili čak svečaniju priliku - u svakom slučaju, nestat će s tanjura u trenu. Priprema se samo 15 minuta, dok je za pečenje potrebno oko pola sata.
Zagrijte pećnicu na 190 °C. U tavi na srednje jakoj vatri kratko prepecite slaninu. Izvadite je na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi višak masnoće. U manjoj zdjeli pomiješajte krem sir i nasjeckani vlasac.
Stavite pileća prsa u plastičnu vrećicu sa zatvaračem i istucite ih batom za meso kako biste dobili jednaku debljinu.
Na sredinu svakog komada piletine rasporedite žlicu mješavine krem sira, ostavljajući malo prostora uz rubove.
Počevši od užeg kraja, zarolajte svaki komad piletine. Svaku rolicu omotajte s tri kriške slanine i učvrstite čačkalicom. Postupak ponovite s preostalim sastojcima.
Meso stavite u posudu za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta, dok piletina ne bude pečena, a slanina hrskava. Prije posluživanja, po želji pospite s još malo svježeg vlasca i poslužite toplo.
Dobar tek!