U RUJNU

Najavljen drugi DIGITAL LAB.IN: Velika svjetska imena i ove godine dolaze u Labin

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Konferencija će na jednom mjestu okupiti velika svjetska imena, neke od najvećih svjetskih kompanija, nagrađivane web agencije i vodeće hrvatske IT kompanije

Nakon turizma, IT bi trebao biti "sljedeća velika stvar" koja će se dogoditi istarskom gospodarstvu. Domaći IT-ovci su na scenu stupili prije nekoliko godina, a do danas su se svojim znanjima i vještinama izborili da budu ravnopravni svjetskim igračima.

Paralelno s njihovim pozicioniranjem na svjetskoj karti industrije, pri čemu je najdalje otišao vodnjanski Infobip, i Istra sve više postaje mjesto održavanja mnoštva uzbudljivih i globalno prepoznatljivih događaja na koje stižu vrhunski stručnjaci iz cijelog svijeta. U organizaciji prednjači Infobip, koji uz ulogu regionalnog čvrsto drži i onu nacionalnog lidera u toj industriji, te svakako i najprepoznatljivijeg IT branda s ovih naših prostora.

Uz mnoštvo manjih događanja na njihovom kampusu, infobipovci su u suradnji s londonskim GSMA, krovnom svjetskom organizacijom mobilnih operatera, lani u Rovinju organizirali veliki međunarodni poslovni skup GSMA WAS#8 iz područja telekomunikacija. Nedavno je, u suradnji s jednim od najpoznatijih imena u svijetu kreativne industrije i tehnologije budućnosti, te dobitnicom Nagrade Europske unije za inovatoricu 2017. godine Michelom Magaš, u Vodnjanu i Puli održano hrvatsko izdanje njezina Music Tech Festa.

Lloyds Design

Međutim, nisu samo genijalci iz Vodnjana aktivni u organizaciji zanimljivih evenata iz područja informatike i telekomunikacija na Polutoku, već se u tim vodama vrlo dobro snalaze još neki. Jedna od manifestacija koja je lani hrabro i snažno iskoračila na veliku scenu, a ove se godine vraća s drugim izdanjem je konferencija Digital Lab.in koju je osmislio i lansirao kreativni tim labinske tvrtke za informatiku i grafički dizajn Lloyds Design.

Drugo izdanje izuzetno zanimljive konferencije Digital Lab.in, koju mnogi nazivaju i najboljom malom digitalnom konferencijom u regiji, održat će se 27. i 28. rujna u Labinu. Konferencija će, kako najavljuju organizatori, i ove godine okupiti vrsna imena domaće i svjetske tehnološke scene, a govorit će se o dizajnu, developmentu i općenito digitalnom poslovanju.

Ovogodišnje izdanje je na prvom istarskom IT Meetupu predstavio osnivač i vlasnik Lloyds Designa Domagoj Ostović. Prvo izdanje ove konferencije, održano lani, već je postavilo visoke standarde budući da je Digital Lab.in u svojoj premijeri doveo u Istru imena poput Dog Studia i Build in Amsterdama te Vitalyija Friedmana.

Dog Studio iz Belgije iza sebe ima više od 40 svjetski relevantnih nagrada u području web designa, dok je nizozemska agencija Build in Amsterdam, predvođena kreativnim direktorom Daanom Klaverom, dvije godine za redom proglašavana najboljom svjetskom agencijom za područje e-commercea na čuvenim Awwwards-ima. U Labinu je lani bio i slavni Vitaly Friedman, jedan od top međunarodnih stručnjaka za UX dizajn, suosnivač i glavni urednik Smashing Magazina te redoviti predavač na najvećim svjetskim digitalnim konferencijama poput The Next Web, SmartWeb Conf i mnogim drugima.

Podignuta ljestvica

Ljestvica se ne samo zadržava, već i diže na višu razinu ove godine, pa je tako već najavljeno da će posjetitelji tijekom dva rujanska dana imati prilike sudjelovati u radu pet radionica i poslušati 12 govornika. Konferencija će na jednom mjestu okupiti velika svjetska imena, neke od najvećih svjetskih kompanija, nagrađivane web agencije i vodeće hrvatske IT kompanije.

Dolazak u Labin već je potvrdio dizajner digitalnih proizvoda Kene Udeze iz Amsterdama, koji radi za najveću svjetsku on-line booking platformu Booking.com, zatim Daisy Potfer iz kreativne digitalne produkcijske tvrtke Immersive Garden iz Pariza, Harry Roberts iz tvrtke Css Wizardry, Gerard Sans iz AWS-a i Mario Šestak iz hrvatske kompanije za digitalne inovacije Bornfight, a govorit će i domaće snage, odnosno Ricardo Čerljenko i Mateo Hrastnik iz tvrtke Lloyd Design.

Program konferencije podijeljen je u dva dana. Prvi je rezerviran za stjecanje novih znanja u vidu radionica, koje će održati vrhunski domaći i međunarodni stručnjaci, dok će se glavni dio programa odvijati drugog dana konferencije, kad će sudionici imati priliku i čuti neka od vodećih svjetskih imena, te doznati najnovije trendove iz developmenta i web dizajna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum