kuhajte s glasom istre

Recept dana: Idealno za zimske dane - varivo s keljom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

2 žlice ulja

200 g mrkve

50 g korijena celera

1 češanj češnjaka

400 g kelja

400 g krumpira

1 Goveđi temeljac za jela 

malo suhih gljiva (vrganji)

100 ml Passate 

1 Povrtni temeljac za jela 

1 žlica brašna

sol

Vegeta Maestro crni papar mljeveni

1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Na zagrijano ulje ubacite mrkvu i celer narezan na ploške.

Dodajte nasjeckani češnjak, kelj narezan na rezance, krumpir narezan na kockice i zalijte s litrom tople vode.

Kad dodajte goveđi temeljac, narezane gljive koje ste prije toga namočili u vodi i kuhajte 15 minuta.

Potkraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu, povrtni temeljac i brašno razmućeno u malo vode. Kratko prokuhajte i po potrebi posolite i popaprite.

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter