KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Gusto varivo od poriluka

| Autor: Glas Istre
foto Pixabay

foto Pixabay


Sastojci:

1 žlica ulja

1 glavica luka

1 češanj češnjaka

4 poriluka

3 mrkve

300 g krumpira

1 žličica crvene paprike

1 žlica koncentrata rajčice

1 žličica soli

½ žličice timijana

½ žličice papra

1,5 l povrtnog temeljca

Priprema:

Poriluk očistite, operite i nasjeckajte na komade dužine 3 cm. Krumpire ogulite, prepolovite i nasjeckajte na tanke ploške.

Mrkvu ogulite i nasjeckajte na kolutiće debljine 0,5 cm. Luk i češnjak sitno nasjeckajte.

U veći lonac ulijte žlicu ulja i stavite na vatru da se ulje zagrije. Ubacite nasjeckan luk i pržite na laganoj vatri 5 minuta.

Dodajte češnjak i pržite još 1 minutu.

Ubacite poriluk i mrkvu te dodajte na luk. Pirjajte oko 5 minuta. Dodajte krumpir i začine te nastavite pirjati još 5 minuta.

Podlijte temeljcem, promiješajte i kuhajte 40 minuta. Probajte varivo, po potrebi dodajte još začina i poslužite.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum