GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Sandwich alla Valhalla

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Uh! Baš bih "maznuo" nešto jednostavno, ukusno i sočno!

Otvaram frižider na dasku za rezanje bacam papriku, cherry rajčicu, kus gongorzole.

Uzimam pecivo i malo krupne soli... točim si Malvaziju u čašu, a u džepu imam nožić i mali džepni brener (kojeg možete kupiti u bilo kojem većem dućanu kućnim potrepštinama za 20-ak kuna).

Izlazim iza kuće u vrt, usput naberem par listova divlje rokule... Sjedam za vrtni stolac... i avantura počinje!

Složenost: Toliko jednostavno da jednostavnije ne može niti biti

Sandwich alla Valhalla

Sastojci:

  • 7 do 10 dkg sira gongorzole
  • prstohvat krupne morske soli
  • nekoliko cherry rajčica
  • pola crvene slatke paprike
  • nekoliko listova rokule
  • jedno pecivo

Sandwich alla Valhalla

Priprema:

Izrežemo pecivo na pola i u njega posložio papriku izrezanu na trakice, cherry rajčicu na kolutiće, pa gorgonzolu izrezanu na komadiće.

Džepnim mini brenerom rastopimo komade gorgonzole po paprici i rajčici... kad se gorgonzola smekša stavimo po njoj listove rokule, prstohvat soli i poklopilo gornjim polovicom peciva.

Odmah se bacimo u akciju i jedemo dok je gorgonzola još topla.

Dok jedemo pijuckamo Malvaziju, uživamo u trenutku i uzvikujemo: "Gastro Valhalaaaaaaaaa!!!!"

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater