GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Livadni leptirići

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Počela je ponovo bujati vegetacija. Priroda se budi. Livade su pune raznog zanimljivog bilja kao što su maslačak, koromač, divlji radič...

Obuzdajmo moći prirode smjestivši ih u vlastiti lonac pa onda u vlastito tijelo...

Proljetni leptići

Zahtjevnost: srednje

Sastojci za dvije osobe:

  • 0,5 kg tjestenine - leptirića
  • 1 kg miksa jestivog livadnog bilja ili bilo kojeg radiča i rokule
  • pola jušne žlice senfa
  • 0,5 dcl malvazije
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Proljetni leptići 

Priprema:

Sa neke livade uberimo malo divljeg radiča, maslačka, koromača, mladica od divljeg maka...

Ako ne poznajete dobro divlje bilje pogledajte prije izgled preko interneta, a ako zbog "svjetskih manevara" i zdravstveno sigurnosnih razloga ne možete na livadu, onda kupite u dućanu malo različitog radiča i rokule.

Kada smo nabavili željene namirnice, dobro operemo, očistimo i položimo u tavu u koju smo predhodno stavili malo maslinovog ulja.

U drugi lonac stavimo tjesteninu u obliku leptirića da se kuha u slanoj kipućoj vodi s nekoliko kapi ulja.

U tavi, na laganoj temperaturi na maslinovom ulju pržimo livadno bilje.

Kad bilje smekša dodamo pola jušne žlice senfa pa pržimo tako nekih 5 minuta.

Nakon 5 minuta sve podlijemo s 0,5 dcl malvazije i dodamo malo soli i papra, i nakon 5 minuta kuhanja na malvaziji dodamo 1 dcl vode i kuhamo tako još nekih cca 5 do 7 minuta pa kad tekućina gotovo ishlapi, to jest postane kremasta maknemo s izvora topline pa u bilje umiješamo paštu koju smo procijedili i koja se u međuvremenu skuhala.

Poslužimo u poludubokim tanjurima ili zdjelici...

Dobar Vam tek, folks!!!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini