Počela je ponovo bujati vegetacija. Priroda se budi. Livade su pune raznog zanimljivog bilja kao što su maslačak, koromač, divlji radič...
Obuzdajmo moći prirode smjestivši ih u vlastiti lonac pa onda u vlastito tijelo...
Zahtjevnost: srednje
Sastojci za dvije osobe:
Priprema:
Sa neke livade uberimo malo divljeg radiča, maslačka, koromača, mladica od divljeg maka...
Ako ne poznajete dobro divlje bilje pogledajte prije izgled preko interneta, a ako zbog "svjetskih manevara" i zdravstveno sigurnosnih razloga ne možete na livadu, onda kupite u dućanu malo različitog radiča i rokule.
Kada smo nabavili željene namirnice, dobro operemo, očistimo i položimo u tavu u koju smo predhodno stavili malo maslinovog ulja.
U drugi lonac stavimo tjesteninu u obliku leptirića da se kuha u slanoj kipućoj vodi s nekoliko kapi ulja.
U tavi, na laganoj temperaturi na maslinovom ulju pržimo livadno bilje.
Kad bilje smekša dodamo pola jušne žlice senfa pa pržimo tako nekih 5 minuta.
Nakon 5 minuta sve podlijemo s 0,5 dcl malvazije i dodamo malo soli i papra, i nakon 5 minuta kuhanja na malvaziji dodamo 1 dcl vode i kuhamo tako još nekih cca 5 do 7 minuta pa kad tekućina gotovo ishlapi, to jest postane kremasta maknemo s izvora topline pa u bilje umiješamo paštu koju smo procijedili i koja se u međuvremenu skuhala.
Poslužimo u poludubokim tanjurima ili zdjelici...
Dobar Vam tek, folks!!!
Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.
Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.
Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.
Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.
U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.
To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.
Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.