GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Kokošinjac - tjestenina u neočekivanom spletu okusa

| Autor: Portal GlasIstre.hr


U svakodnevnom modernom životu, skloni smo ponekad komplicirati stvari, te ih prikazivati onakvima kakve nisu.

Takve frekvencije prenosimo onda na okolinu, pa čak i kuhinju.

Promijenimo frekvenciju, pojednostavnimo stvari i budimo ono što jesmo...

Zembina škola kuhanja

Složenost pripreme: srednje

Sastojci za 4 osobe:

- 60 dkg pilećih prsa

- 0,5 kg šampinjona

- 0,5 kg rajčice (može i pelati iz konzerve)

- 1 dcl maslinovog ulja

- 0,5 l povrtnog temeljca

- 1 glavica luka

- sol

- papar

- spaghetti No5

Sastojci za "Kokošinjac"

Priprema:

U lonac od 1 litre stavimo pola litre vode, dodamo luk razrezan na polovine, sol, malo papra, list celera ili peršina, jednu mrkvu i dva lista lovora.

To kuhamo 30-ak minuta, i za to vrijeme slušamo omiljenu glazbu, pijemo caffe ili čašu omiljenog vina i družimo se malo sami sa sobom i svojim mislima...

U srednje dubokoj tavi stavimo na malo ulja nasjeckani luk i kad luk lagano požuti dodamo piletinu narezanu na trakice, pa za pet minuta dodamo na sitno narezane pomidore.

Kad pomidori omekšaju dodamo šampinjone koje smo narezali na nepravilne komade.

Sve to podlijevamo povrtnim temeljcem kojeg smo ranije pripremili, dodamo sol i papar, i kad su gljive gotovo kuhane, direktno u tavu dodamo spagette, pa sve prelijemo s 1 dcl maslinova ulja i dodamo prstohvat origana.

Sve to kuhamo još nekih 7 do 10 minuta dok pašta ne bude kuhana "al dente".

Zatim jelo maknemo s izvora topline i serviramo u tanjure.

Dobar tek!

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter