KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Zapečene tikvice punjene mesom i sirom

| Autor: Glas Istre
Arhiva/Ilustracija

Arhiva/Ilustracija


Tikvice su mnogima omiljena ljetna namirnica. Mnogo je jela koja možete napraviti s ovim povrćem, a jedno od najpopularnijih svakako su zapečene tikvice punjene mesom i sirom.

 

SASTOJCI: 

- 50 dag mljevene junetine

- 2-3 veće tikvice

- 1 crvena paprika

- 1 srednji luk

- 10 dag mozzarelle

- 5 dag naribanog parmezana

- 3 žlice maslinovog ulja

- sol, papar, čili i drugi začini po želji

  

Za ovaj recept trebat će vam malo veće tikvice kako biste mogli napraviti udubljenje dovoljno veliko za punjenje. Tikvice operite, ogulite i prepolovite. Lagano čajnom žličicom iz njih izdubite sredinu koju stavite sa strane na tanjur. 

Luk i papriku nasjeckajte na sitno. Dinstajte luk na ulju pet minuta pa potom dodajte papriku i dinstajte nju dok malo ne omekša. Dodajte mljeveno meso i dinstajte 10 minuta. Posolite, popaprite, dodajte čili i ostale začine po svojoj želji. Na kraju dodajte izdubljeni dio tikvice i dinstajte dok voda koja će iz njih izaći ne ispari. 

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pravokutni protvan malo namastite uljem i posložite na njega tikvice. U smjesu potom ubacite ribani parmezan i mozzarellu natrganu na manje komadiće te malo promiješajte. Napunite tikvice i stavite ih u pećnicu na 15-20 minuta dok se sir lijepo ne otopi i zapeče.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum