Unsplash
Omiljeni sočni kolač dolazi u verziji bez brašna i uz omiljeni maslac od kikirikija.
Bez čokolade, bez brašna, low carb - kako je to moguće? Ovaj sočan recept za brownie od maslaca od kikirikija je dokaz da je moguće.
Ulje i orašasti plodovi za kalup
100 g kakao praha
250 g maslaca
125 g kokosovih mrvica
60 g smeđeg šećera (ako nemate poslužit će i kristal šećer)
Sol
5 jaja
225 mljevenih lješnjaka ili badema
2 jušna žlica maslaca od kikirikija
Kalup promjera 20x24 cm ili 24x24 cm zamastite uljem i rasporedite orašaste plodove prema vlastitoj želji.
Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva.
Ugrijte 180 ml vode i postepeno uz stalno miješanje dodajte kakao u prahu kako biste dobili glatku smjesu.
Omekšali maslac, kokosove mrvice, smeđi šećer i prstohvat soli pomiješajte u glatku smjesu.
Postepeno dodajte jedno po jedno jaje.
Dodajte kremu od kakaa.
Dodajte mljevene orašaste plodove.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup.
Maslac rasporedite na smjesu.
Brownieje pecite oko 25 minuta. Trebaju ostati vlažni.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade oko sat vremena.
Izvor: Novi list.