OMILJENI KOLAČ

Za prste polizati: BROWNIE S MASLACEM OD KIKIRIKIJA BEZ BRAŠNA

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Omiljeni sočni kolač dolazi u verziji bez brašna i uz omiljeni maslac od kikirikija.

Bez čokolade, bez brašna, low carb - kako je to moguće? Ovaj sočan recept za brownie od maslaca od kikirikija je dokaz da je moguće. 

Sastojci

Ulje i orašasti plodovi za kalup

100 g kakao praha

250 g maslaca

125 g kokosovih mrvica

60 g smeđeg šećera (ako nemate poslužit će i kristal šećer)

Sol

5 jaja

225 mljevenih lješnjaka ili badema

2 jušna žlica maslaca od kikirikija

 

Priprema

Kalup promjera 20x24 cm ili 24x24 cm zamastite uljem i rasporedite orašaste plodove prema vlastitoj želji.

Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. 

Ugrijte 180 ml vode i postepeno uz stalno miješanje dodajte kakao u prahu kako biste dobili glatku smjesu. 

Omekšali maslac, kokosove mrvice, smeđi šećer i prstohvat soli pomiješajte u glatku smjesu. 

Postepeno dodajte jedno po jedno jaje.

Dodajte kremu od kakaa. 

Dodajte mljevene orašaste plodove. 

Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup. 

Maslac rasporedite na smjesu. 

Brownieje pecite oko 25 minuta. Trebaju ostati vlažni.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade oko sat vremena. 

Izvor: Novi list.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter