Ilustracija
Sastojci (za 14 kriški): 2 mala patlidžana, 300 g tamne čokolade, 50 g kakaa, 60 g sjeckanih badema, 3 jaja srednje veličine, 200 g meda, 2 žličice kvasca, ¼ žličice soli i 1 žlica rakije (ako pripremite tortu za odrasle)
Priprema: Kalup promjera 23 cm obložite papirom za pečenje. Ogulite patlidžane, narežite ih na kockice i kuhajte na pari s vrlo malo vode dok unutrašnjost ne bude mekana (ili, ako imate mikrovalnu, kuhajte bez da ih ogulite 8 minuta na maksimalnoj snazi).
Ocijedite ih i izmiksajte tako da dobijete pire od patlidžana. Dodajte čokoladu i pokrijte plastičnim omotom dok se sva čokolada ne otopi. U velikoj zdjeli istucite jaja, dodajte med, kakao, bademe, sol i prašak za pecivo.
Dobro izmješajte sve sastojke, pa im dodajte smjesu čokolade i patlidžana, prelijte u kalup i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.