Sastojci (za 4 osobe):
250 g lisnatog tijesta
3 okrugla patlidžana
sok polovice limuna
2 žlice nasjeckanog bosiljka
5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
sol i papar po ukusu.
Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Operite patlidžane, izbodite ih vilicom, stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici 45 minuta dok ne postanu mekani. Lisnato tijesto stavite u kalup za torte, formirajući malo viši rub od osnove oko njega i pecite 15 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.
Patlidžane očistite uklanjanjem kore i pulpu pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, limunovim sokom, bosiljkom i uljem. Izmiksajte mikserom, te začinite prstohvatom soli i svježe mljevenim paprom. Tako dobivenu kremu od patlidžana izlijte na lisnato tijesto, stavite u pećnicu i pecite još 10 - 15 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice i poslužite dok je još vruće ili toplo.