KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Lisnato tijesto s patlidžanima

| Autor: Šarlota BRNČIĆ

Sastojci (za 4 osobe):

250 g lisnatog tijesta

3 okrugla patlidžana

sok polovice limuna

2 žlice nasjeckanog bosiljka

5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

3 češnja češnjaka

sol i papar po ukusu.

 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Operite patlidžane, izbodite ih vilicom, stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici 45 minuta dok ne postanu mekani. Lisnato tijesto stavite u kalup za torte, formirajući malo viši rub od osnove oko njega i pecite 15 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.

Patlidžane očistite uklanjanjem kore i pulpu pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, limunovim sokom, bosiljkom i uljem. Izmiksajte mikserom, te začinite prstohvatom soli i svježe mljevenim paprom. Tako dobivenu kremu od patlidžana izlijte na lisnato tijesto, stavite u pećnicu i pecite još 10 - 15 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice i poslužite dok je još vruće ili toplo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter