SASTOJCI:
2 litre crvenog vina
2 srednje breskve
2 šake kupina
2 šake malina
2 srednje kruške
4 marelice
1 limun
2 velike žlice šećera
PRIPREMA:
Ako imate kruške, marelice i breskve koje nisu špricane, samo ih operite. U suprotnom ih obavezno ogulite. Zatim ih nasjeckajte na manje komade jednake veličine. Zatim operite maline i kupine. Iscijedite sok od limuna.
U jednoj posudi pomiješajte voće. U veliki vrč ili zdjelu ulijte vino pa unutra ubacite šećer i dobro promiješajte. Zatim dodajte voće i limunov sok pa opet promiješajte. Stavite u hladnjak da se hladi preko noći.
Prije serviranja u vrč ili zdjelu možete ubaciti kockice leda ili jednostavno poslužiti sangriju u čašama u koje ste prethodno stavili led. Možete je procijediti pa poslužiti bez voća, ali bilo bi šteta uskratiti gostima užitak isprobavanja ovih pijanih voćkica koje su nekima čak i ukusnije od same sangrije.
U sangriju slobodno ubacit i sočno voće po svom ukusu.