KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Sve što vam treba za pravo ljetno osvježenje je kvalitetno crveno vino i puno sezonskog voća. Užitak se zove SANGRIA!

| Autor: Glas Istre

SASTOJCI:

2 litre crvenog vina

2 srednje breskve

2 šake kupina

2 šake malina

2 srednje kruške

4 marelice

1 limun

2 velike žlice šećera

PRIPREMA:

Ako imate kruške, marelice i breskve koje nisu špricane, samo ih operite. U suprotnom ih obavezno ogulite. Zatim ih nasjeckajte na manje komade jednake veličine. Zatim operite maline i kupine. Iscijedite sok od limuna.

U jednoj posudi pomiješajte voće. U veliki vrč ili zdjelu ulijte vino pa unutra ubacite šećer i dobro promiješajte. Zatim dodajte voće i limunov sok pa opet promiješajte. Stavite u hladnjak da se hladi preko noći.

Prije serviranja u vrč ili zdjelu možete ubaciti kockice leda ili jednostavno poslužiti sangriju u čašama u koje ste prethodno stavili led. Možete je procijediti pa poslužiti bez voća, ali bilo bi šteta uskratiti gostima užitak isprobavanja ovih pijanih voćkica koje su nekima čak i ukusnije od same sangrije.

U sangriju slobodno ubacit i sočno voće po svom ukusu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter