Na jednom VIP eventu na jednome lijepom istarskom otoku, na morskome plavom žalu načuo sam kako je jedna fina dama svojeg psa dozivala imenom "Tofu", to me se kao chefu i nekome tko živi za gastronomiju jako dojmilo... pomislio sam u sebi: ako se ovaj simpatičan i živahan psić može zvati "Tofu" onda bih i ja mogao svojem idućem jelu dati neko uobičajeno pseće ime, i odmah mi je palo na um ime "Bobby"... thanx mr. Tofu na inspiraciji za ovo lagano i osvježavajuće jelo... idući put ako naletim na tebe, častim psećom VIP marendom... živio... AV! AV! AVv!
Sastojci za dvije osobe:
Priprema:
Papriku razrežite na pola i odstranite joj sjemenke. Jabuku, pomidor, nektarinu, mozarellu i gorgonzolu razrežite na kockice nešto veće od zrna graška.
Dobivene kockice od voća, povrća i sira ubacite u polovine razrezane paprike. Uzmite listiće mente pa ih oštrim nožem razrežite na tanke trakice koje ćete pobacati po kockicama povrća, voća i sira koje se nalaze u polovicama paprike.
U svaku polovinu po kockicama i sitno nasjeckanoj menti prelijte po malu čajnu žličicu meda, po pola prastohvata cvijeta morske soli, po pol prstohvata crvenog friško samljevenog papra, i na kraju u svaku polovicu paprike po kockicama iscijedite po jednu polovinu soka limete.
Sve ovo malom žličicom dobro izmiješajte pa prijeđite plamenom džepnog brenera (kojeg možete kupiti u bilo kojoj većoj trgovini po cijeni od 20-ak kuna) dok površina voća, povrća i sireva ne dobije smećkaste tonove.
Vaša je salata sada spremna za konzumaciju. Ugodno će vas iznenaditi njen blag i osvježavajući okus kojeg tvori harmonija okusa paprike, pomidora, nektarine, jabuke, bosiljka, mente, soka limete i meda... dok će vas vitamini, minerali i manji omjer bjelančevina u ovim toplim danima koji su pred nama ugodno okrijepiti, dajući vam energije da se "dovučete" do obližnje plaže i bacite u more. Dobar tek dragi ljudi i uživajte u ljetu... PLJUSSSS!
The Outlaw Chef
Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef, profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...
Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".
Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.