GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Salatin od paprike "alla Bobby"

| Autor: The Outlaw Chef


Na jednom VIP eventu na jednome lijepom istarskom otoku, na morskome plavom žalu načuo sam kako je jedna fina dama svojeg psa dozivala imenom "Tofu", to me se kao chefu i nekome tko živi za gastronomiju jako dojmilo... pomislio sam u sebi: ako se ovaj simpatičan i živahan psić može zvati "Tofu" onda bih i ja mogao svojem idućem jelu dati neko uobičajeno pseće ime, i odmah mi je palo na um ime "Bobby"... thanx mr. Tofu na inspiraciji za ovo lagano i osvježavajuće jelo... idući put ako naletim na tebe, častim psećom VIP marendom... živio... AV! AV! AVv!

SxKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Salatin od paprike "alla Bobby"

Sastojci za dvije osobe:

 • Jedna zelena velika slatka paprika
 • 0,5 dcl maslinovog ulja
 • 7 dkg gorgonzole
 • 7 dkg mozarelle
 • 1 manja jabuka
 • 1 manja nektarina
 • 1 manji pomidor
 • 1 manja limeta
 • 1/3 male čajne žličice cvijeta morske soli
 • pola čajne žličice crvenog friško samljevenog papra
 • 6 do 7 listića mente

Priprema:

Papriku razrežite na pola i odstranite joj sjemenke. Jabuku, pomidor, nektarinu, mozarellu i gorgonzolu razrežite na kockice nešto veće od zrna graška.

Dobivene kockice od voća, povrća i sira ubacite u polovine razrezane paprike. Uzmite listiće mente pa ih oštrim nožem razrežite na tanke trakice koje ćete pobacati po kockicama povrća, voća i sira koje se nalaze u polovicama paprike.

U svaku polovinu po kockicama i sitno nasjeckanoj menti prelijte po malu čajnu žličicu meda, po pola prastohvata cvijeta morske soli, po pol prstohvata crvenog friško samljevenog papra, i na kraju u svaku polovicu paprike po kockicama iscijedite po jednu polovinu soka limete.

SxKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Salatin od paprike "alla Bobby"

Sve ovo malom žličicom dobro izmiješajte pa prijeđite plamenom džepnog brenera (kojeg možete kupiti u bilo kojoj većoj trgovini po cijeni od 20-ak kuna) dok površina voća, povrća i sireva ne dobije smećkaste tonove.

Vaša je salata sada spremna za konzumaciju. Ugodno će vas iznenaditi njen blag i osvježavajući okus kojeg tvori harmonija okusa paprike, pomidora, nektarine, jabuke, bosiljka, mente, soka limete i meda... dok će vas vitamini, minerali i manji omjer bjelančevina u ovim toplim danima koji su pred nama ugodno okrijepiti, dajući vam energije da se "dovučete" do obližnje plaže i bacite u more. Dobar tek dragi ljudi i uživajte u ljetu... PLJUSSSS!

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum