KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT: PROLJETNI DETOKS - Juha od mišance i krumpira

| Autor: Glas Istre
Mišanca (Facebok)

Mišanca (Facebok)


Rano proljeće vrijeme je kada nam prijaju mladi zeleni listovi i izdanci samoniklog bilja. Mišanca je neizostavno jelo za detoks organizma nakon zime. Mišancu koju kupujemo na tržnici obično se sastoji od mladih listova maslačka, kostriša, koromača, divljeg poriluka,  blitve, mladih listova maka, rikule i drugih jestivih trava. Kada biljke beremo sami kombinacije su različite, prikupimo ono što nam je dostupno u ovo sušno vrijeme.

Mišanca se može pripremiti s krumpirom kao i blitva, skuhati na salatu, s jajima na fritaju i na druge načine. Mi smo pripremili juhu od mišance ili zeleni mineštrin. Ocjena - predobra.

Sastojci:

2 krumpira

1/4 kilograma mišance

jedan luk

maslinovo ulje

sol, papar, lovor

Priprema:

Na maslinovom ulju prepržiti na sitno narezani luk. Dodati na kockice narezan krumpir, malo prodinstati  pa podliti vodom - oko 1,5 litre. Kuhati 20-tak minuta s lovorovim listom, posoliti.

U međuvremenu očistiti mišancu, izrezati listove na trakice i dodati u juhu. Prokuhati još 5 do 10 minuta i začiniti paprom.Juha od mišance i krumpira (Glas Istre)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama