KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Fini kolač s jagodama koji je jako jednostavno pripremiti

| Autor: Glas Istre
Kolač od jagoda

Kolač od jagoda


Ovaj kolač s jagodama mirisan je i vrlo jednostavan za pripremu. Konzistencijom je slična pudingu od vanilije. Tijesto se priprema na bazi jaja, mlijeka, brašna i šećera. U ovom su slučaju korištene jagode, ali se može upotrijebiti i drugo voće kao što su jabuke ili marelice. Kod serviranja može se dodati i malo šlaga ili krem sladoleda. Radi se o desertu bez masnoća, dakle bez maslaca illi ulja. Možete ga začiniti vanilijom ili koricom limuna. Ako ga pustite u hladnjaku i uživate sutradan desert je još bolji

Sastojci za kalup od 18-20 cm

3 jaja

300 g jagoda

100 g glatkog brašna

200 mililitara mlijeka

120 g šećera

1 vanilin šećer

Priprema:

Za početak očistite jagode, uklonite im peteljke, dobro ih operite i prepolovite.

U drugu zdjelu stavite jaja sa šećerom i vanilijom. Sve umutite električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu.

Dodajte malo po malo prosijano brašno i nastavite miješati tijesto električnom pjenjačom ali većom brzinom.

Polako dodajte mlijeko koje nije prehladno i lopaticom miješajte tijesto odozdo prema gore.

Kalup za tortu namazati maslacem ili uljem. Na dno posude poredajte jagode prerezane na pola.

Jagode prelijte tijestom od mlijeka, jaja i brašna dok ne budu potpuno pokrivene.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 170 stupnjeva oko 45-50 minuta.

Ako primijetite da površina postaje pretamna prekrijte je listom papira za pečenje.

Kada kolač lijepo porumeni, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se hladi u kalupu za pečenje na sobnoj temperaturi jedan sat.

Zatim ga stavite u hladnjak barem 2 sata prije serviranja. Obilno ga pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini