KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: ZA OVA GORKA VREMENA Kolač od čokolade na drukčiji način

| Autor: Portal Glas Istre
ilustracija

Sastojci:

300 ml svježe cijeđenog soka od naranče

4 žlice pekmeza od šipka

120 g šećera

2 vanilin šećera

naribana korica dvije naranče

200 g pečenih mljevenih oraha

130 g oštrog brašna

2 žlice kakaa

1 prašak za pecivo

100 ml ulja

100 g posne čokolade

2-3 žlice pekmeza od šipka + malo za premazati biskvit

120 g posnog mljevenog keksa

1 vanilin šećer

150 ml svježe cijeđenog soka od naranče

Za posipanje:

cca 50 g sjeckanih pečenih oraha

 

Priprema

Naranče dobro oprati i naribati koricu od dvije, a zatim iscijediti ukupno 450 ml soka. Orahe staviti u tavu i prepržiti na srednjoj vatri 10-ak minuta vodeći računa da ne zagore. Pečene prebaciti u krpu i protrljati kako bi se skinula kožica. 200 g samljeti, a ostatak nasjeckati za posipanje.

Biskvit:

U posudu naliti 300 ml soka od naranče, dodati pekmez od šipka (srednje gustine), šećer i vaniliju, koricu naranče, mljevene orahe i prosijane praškaste sastojke. Sve dobro promiješati i sjediniti. Na kraju u tankom mlazu dodati ulje uz stalno miješanje.

 Smjesu izliti u pleh (dim. 30x20 cm ili slične površine) koji se obloži pek papirom i peći na 180 oko 30 min (temperaturu i dužinu pečenja prilagodite vašoj rerni). Pečen biskvit izvaditi i prohladiti.

Premazati u tankom sloju sa šipkovim pekmezom čisto da se fil ne bi odvajao.

Premaz (fil):

Na laganoj vatri otopiti čokoladu pomiješanu sa pekmezom. U posebnoj posudi dobro izmiješati mljeveni keks, sok i vaniliju pa dodati i prethodnu smjesu i sve fino sjediniti. Fil premazati na biskvit i posuti sa sjeckanim pečenim orasima.


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini