KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Varivo od mahuna - lagano i zdravo jelo na žlicu 

| Autor: Glas Istre

Čušpajz od mahuna je veoma lako napraviti. Potrebne su vam očišćene mahune bez krajeva. Varivo od mahuna odlično se slaže uz dodatak vrhnja koje pomaže razblažiti okus i postići kremasti okus variva. Ako želite dodati vrhnje u svoje varivo, možete izabrati između vrhnja za kuhanje ili kiselog vrhnja. Da bi varivo bilo zasitnije, možete dodati krumpir. 

SASTOJCI:

500 g mahuna (žutih ili zelenih)

1 glavica manjeg luka

2-4 mrkve

1 manji celer

1 korijen peršina

sol

papar

crvena paprika

češnjak (po želji)

PRIPREMA:

Prvo očistite luk i nasjeckajte ga na sitne kockice, a zatim narežite mrkve i peršin na kolutiće te celer na kockice.

Luk popržite na ulju dok ne postane staklen, a onda mu dodajte ostatak povrća te sve dodatno popržite otprilike 5 minuta.

Zatim dodajte mahune i sve prelijte vodom pa ostavite kuhati 30-ak minuta.

Nakon pola sata varivo začinite i, ako želite, dodajte zapršku da bude gušće. Zapršku također ulijte u varivo (ako je koristite) uz dobro miješanje kako biste izbjegli grudice. Sve kuhajte još 10-ak minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter