KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ukusni rižoto s kremom od bundeve

| Autor: Portal NoviList.hr
(Foto: iStock)

(Foto: iStock)


Jesen je pravo vrijeme za kulinarsku avanturu. Plodonosno i još uvijek toplo godišnje doba donosi sa sobom mnoštvo raznolikog povrća, voća orašastih plodova... Sve je puno kvalitete, raskošno, prepuno sokova, bogato mirisima i bojama. Danas vam donosimo recept za ukusni rižoto u kojem je glavna zvijezda kraljica jeseni – bundeva.

Sastojci:

300 g riže

700 ml juhe od povrća

1 kapula

1 zrno češnjaka (po želji)

50 g maslaca,

400 g bundeve

naribani sir Grana Padano

Priprema:

Narežite kapulu, po želji i češnjak, te ih lagano popržite. Dodajte 2/3 bundeve koju ste prethodno oprali i narezali na kockice, te i nju popržite. Potom dodajte juhu od povrća i rižu te preostalu 1/3 bundeve. Kuhajte otprilike petnaestak minuta, a na koncu dodajte maslac i pustite rižoto na vatri još jednu minutu. Prije serviranja posipajte sirom Grana Padano koji ćete naribati povrh rižota.

Izvor: gastro serijal Novog lista "Jesen na stolu"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter