(Tea TIDIĆ)
Pravo ljetno jelo zasigurno su punjene paprike - za njihovu pripremu treba nešto više vremena - zahtijevaju oko sat i pol kuhanja - ali pripremite veću količinu, možete ih zamrznuti i imat ćete pravi gurmanski ručak i one dane kad nemate baš vremena za kuhanje.
Priprema je poprilično jednostavna, i čak i kulinarski početnici mogu isprobati ovaj gastro evergreen.
Sastojci za 6 osoba:
Priprema:
Odrežite peteljku od paprika i očistite ih od sjemenki.
U veću posudu stavite mljeveno meso, sitno nasjeckanu kapulu i češnjak, 1 žlicu mljevene slatne paprike, 5 velikih žlica riže, sitno nasjeckani peršin, sol, papar i vegetu, te sve skupa dobro promiješajte da se prožme. Možete i probati da vidite da li je dobrog okusa.
Smjesom napunite paprike.
U dublji lonac zagrijte ulje, i na njemu kratko prepržite dvije velike žlice brašna, i u to ulijte pasiranu rajčicu ili koncentrat rajčice. Dolijte vodu, dok ne dobijete željenu gustoću umaka, i u umak složite punjene paprike.
Kuhajte na slaboj vatri sat i pol.
Poslužite vruće. Kao prilog savršeno pare pire krumpir ili samo kruh.
Dobar tek!