KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Tradicionalno ljetno jelo - donosimo vam recept za NAJBOLJE PUNJENE PAPRIKE

| Autor: Glas Istre
(Tea TIDIĆ)

Pravo ljetno jelo zasigurno su punjene paprike - za njihovu pripremu treba nešto više vremena - zahtijevaju oko sat i pol kuhanja - ali pripremite veću količinu, možete ih zamrznuti i imat ćete pravi gurmanski ručak i one dane kad nemate baš vremena za kuhanje.

Priprema je poprilično jednostavna, i čak i kulinarski početnici mogu isprobati ovaj gastro evergreen.

Sastojci za 6 osoba:

  • 6 paprika babura (cca 1 kg)
  • maslinovo ulje
  • 2 velike žlice brašna
  • 500 ml passata di pomodoro
  • 50 dkg mljevenog mesa (preporučamo miješanu junetinu i svinjetinu)
  • 2 kapule
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica mljevene slatke paprike
  • 5 žlica riže
  • peršin
  • sol
  • papar
  • vegeta

Priprema:

Odrežite peteljku od paprika i očistite ih od sjemenki.

U veću posudu stavite mljeveno meso, sitno nasjeckanu kapulu i češnjak, 1 žlicu mljevene slatne paprike, 5 velikih žlica riže, sitno nasjeckani peršin, sol, papar i vegetu, te sve skupa dobro promiješajte da se prožme. Možete i probati da vidite da li je dobrog okusa.

Smjesom napunite paprike.

U dublji lonac zagrijte ulje, i na njemu kratko prepržite dvije velike žlice brašna, i u to ulijte pasiranu rajčicu ili koncentrat rajčice. Dolijte vodu, dok ne dobijete željenu gustoću umaka, i u umak složite punjene paprike.

Kuhajte na slaboj vatri sat i pol.

Poslužite vruće. Kao prilog savršeno pare pire krumpir ili samo kruh.

Dobar tek!


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini