KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Svinjski kare u umaku od gljiva gotov za 30 minuta

| Autor: Glas Istre
Svinjski file u umaku od gljiva (Foto: Fini recepti)

Svinjski file u umaku od gljiva (Foto: Fini recepti)


Ako ste u stisci s vremenom, a ipak želite pripremiti zasitan i ukusan ručak za cijelu obitelj - svakako isprobajte ovaj recept. Svinjski file u umaku od gljiva gotov je u svega 30 minuta, a

Srednje kalorično jelo koje je gotovo za 30 minuta. 

Sastojci za 4 osobe: 

  • 8 komada svinjskog karea (odresci, kare bez kosti)
  • 200 g gljiva (lisičarke, vrganji...)
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml mesna juha
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • ulje
  • sol
  • papar (svježe mljeveni)

Priprema:

U ugrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.

Za to vrijeme svježe lisičke očistimo tako da očetkamo s kistom svu zemlju. Veće komade narežemo na manje komadiće. Narezane gljive stavimo u tavu preko omekšanog luka i kratko ih prepržimo zajedno s lukom.

Gljive stavimo s jedne strane tave, a s druge strane tave stavimo odreske svinjskog karea. Odreske pečemo sa svake strane 3 minute.

U tavu posipamo malo muškatnog oraščića te ulijemo mesnu juhu. Meso malo posolimo i sve zajedno pirjamo dok tekućina na pola ne ispari, potom u tavu dodamo malo protisnutog češnjaka i vrhnje za kuhanje.

Sastojke zajedno izmiješamo i dodamo svježe sjeckani peršin te pričekamo da se umak zgusne. Na tanjure vadimo odreske i ukrasimo s malo svježeg zelenog peršina.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater