Svinjski file u umaku od gljiva (Foto: Fini recepti)
Ako ste u stisci s vremenom, a ipak želite pripremiti zasitan i ukusan ručak za cijelu obitelj - svakako isprobajte ovaj recept. Svinjski file u umaku od gljiva gotov je u svega 30 minuta, a
Srednje kalorično jelo koje je gotovo za 30 minuta.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
U ugrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Za to vrijeme svježe lisičke očistimo tako da očetkamo s kistom svu zemlju. Veće komade narežemo na manje komadiće. Narezane gljive stavimo u tavu preko omekšanog luka i kratko ih prepržimo zajedno s lukom.
Gljive stavimo s jedne strane tave, a s druge strane tave stavimo odreske svinjskog karea. Odreske pečemo sa svake strane 3 minute.
U tavu posipamo malo muškatnog oraščića te ulijemo mesnu juhu. Meso malo posolimo i sve zajedno pirjamo dok tekućina na pola ne ispari, potom u tavu dodamo malo protisnutog češnjaka i vrhnje za kuhanje.
Sastojke zajedno izmiješamo i dodamo svježe sjeckani peršin te pričekamo da se umak zgusne. Na tanjure vadimo odreske i ukrasimo s malo svježeg zelenog peršina.
(Izvor: Fini recepti)